Internațional

Audieri cu emotii pentru comisarul UE propus de Sofia

Ziarul de Vrancea
14 ian 2010 476 vizualizări
Audierea din Parlamentul European (PE) a comisarului UE propus de Bulgaria, Rumiana Jeleva, s-a transformat intr-o dezbatere aprinsa pe tema conflictului de interese, moment neplacut pentru seful Comisiei UE, Jose Manuel Barroso, a carui echipa va fi supusa, in bloc, votului eurodeputatilor, pe 26 ianuarie

Doua chestiuni au dominat audierea comisarului desemnat UE pentru Cooperare internationala, ajutor umanitar si gestionarea crizelor. Prima chestiune viza suspiciunea privind legaturile dintre sotul Rumianei Jeleva si crima organizata care actioneaza in Bulgaria. Acuzatiile, lansate in decembrie de publicatia germana "Die Welt" si comentate public de liderul ecologist Daniel Cohn-Bendit, au fost respinse ferm de Jeleva. Mult mai percutanta s-a dovedit acuzatia privind conflictul de interese in care s-ar afla prin detinerea unei firme, Global Consult. Informatiile, lansate de eurodeputata liberala bulgara Antonia Parvanova, si reluate insistent de ecologista olandeza Judith Sargentini, sustineau, in fapt, ca Jeleva ar fi mintit atit in declaratia de interese semnata in calitate de europarlamentar in 2008/2009, cit si in cea actuala, de comisar desemnat. Acuzatia a creat rumoare in sala, printre eurodeputati, si a pus-o in dificultate pe Jeleva, care si-a pierdut zimbetul cu care incepuse "examenul". Ea a renuntat la adresarea in limba engleza pentru cea in bulgara, mai familiara, si a explicat ca "societatea Global Consult nu mai functioneaza de multa vreme si, conform legislatiei bulgare, acest lucru a fost deja declarat".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.