Internațional

Romănia are putini bolnavi de SIDA, dar si un sistem precar de îngrijire

Ziarul de Vrancea
14 oct 2009 612 vizualizări
Numarul bolnavilor infectati cu virusul HIV sau suferind deja de SIDA este în crestere în toata Europa, la fel ca si numarul cazurilor de comportamente sexuale riscante, potrivit unui top al tarilor care ofera cea mai buna îngrijire medicala în domeniu, în care Romănia este pe ultimul loc

Potrivit Mediafax, intr-un clasament cuprinzind 29 de tari - state din Uniunea Europeana, Norvegia si Elvetia -, vizind respectarea normelor preventive, a accesului la ingrijirile medicale si a drepturilor pacientilor, trei mici state europene au ocupat primele trei pozitii: Luxemburg, Malta si Elvetia. Marea Britanie a ocupat pozitia a noua, Franta se situeaza pe pozitia a 12-a, Germania, pe locul al 13-lea, Spania, pe locul al 15-lea, iar Italia, pe pozitia a 27-a, devansind Grecia si Romania, pe ultima pozitie din acest clasament al tarilor care furnizeaza cele mai bune servicii medicale anti-HIV/ SIDA.

în ceea priveste Romania, un lucru pozitiv este faptul ca a scazut numarul cazurilor noi de persoane infectate cu HIV, in perioada 1999-2006. Totodata, Romania se numara printre tarile cu cea mai mica rata de infectare cu HIV.

La sfirsitul anului 2007, numarul persoanelor infectate cu HIV era estimat la 800.000 in Europa, in crestere cu 8% fata de estimarea facuta in 2006. Numarul persoanelor care au murit din cauza maladiei SIDA a scazut semnificativ, dupa introducerea pe scara larga a unor tratamente specifice, la mijlocul anilor \'90.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.