Internațional

UE cere Bulgariei un guvern

Ziarul de Vrancea
27 iul 2005 678 vizualizări
Un oficial european a cerut, ieri, celor sapte partide parlamentare bulgare sa încerce sa încheie cit mai rapid un acord pentru o coalitie de guvernare care sa permita integrarea tarii în Uniunea Europeana la termen

Un oficial european a cerut, ieri, celor sapte partide parlamentare bulgare sa incerce sa incheie cit mai rapid un acord pentru o coalitie de guvernare care sa permita integrarea tarii in Uniunea Europeana la termenul prevazut. “Important este ca avem nevoie de un guvern puternic, alcatuit repede, astfel incit sa isi poata incepe activitatea cit mai curind”, a declarat Fabrizio Barbaso, seful Directiei Generale pentru Extindere din Comisia Europeana. El a avut o intrevedere cu presedintele noului Parlament de la Sofia, Gheorghi Pirinski. Legislativul de la Sofia urma sa se pronunte, ieri, asupra propunerii de a investi o coalitie minoritara de guvernamint, care include Partidul Socialist Bulgar (PSB) si formatiunea etnicilor turci, Miscarea pentru Drepturi si Libertati (MDF).

Premierul desemnat, liderul socialist Serghei Stanisev, poate conta doar pe sprijinul a 117 parlamentari din totalul celor 240. Analistii sint de parere ca daca Executivul propus de Stanisev nu primeste votul de incredere al Parlamentului, si alte partide eligibile pentru a forma un guvern ar putea esua, conducind tara spre o criza politica si spre alegeri anticipate. Acest lucru ar afecta calendarul aderarii Bulgariei la Uniunea Europeana, in conditiile in care Sofia mai are de adoptat numeroase reforme, iar Bruxelles-ul a avertizat ca un esec in aceasta privinta ar putea amina integrarea tarii cu un an.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.