Internațional

Tariceanu tine usa intredeschisa pentru Stolojan

Ziarul de Vrancea
26 iul 2005 673 vizualizări
Premierul si Stolojan s-au intilnit dar nu s-au facut nici un fel de oferte de colaborare. Tariceanu a precizat doar ca este dispus sa accepte implicarea consilierului prezidential in treburile partidului. Cel mai probabil, Stolojan astepta un post de ministru

Intilnire de mare taina, ieri, intre premierul Calin Popescu Tariceanu si consilierul prezidential Theodor Stolojan. Cei doi liberali urmau sa vada in ce masura Stolojan s-ar putea implica in cadrul partidului si a Guvernului. Potrivit surselor din PNL, Tariceanu ar fi trebuit sa-i propuna un viitor post de ministru consilierului prezidential; dar nemultumirea evidenta a lui Stolojan afisata la sfirsitul intilnirii acrediteaza ideea ca propunerea nu a mai venit. Oricum, dupa ce ambii liberali au refuzat sa dea declaratii presei, un comunicat al premierului anunta ca PNL "asteapta implicarea lui Theodor Stolojan in cadrul partidului sau al Guvernului" si ca Stolojan "va reflecta" la aceasta posibilitate.

Ulterior, la Senat, Tariceanu a declarat ca "usa PNL este oricind deschisa" pentru Theodor Stolojan.

"Domnul Stolojan mi-a spus ca este foarte preocupat si ca vede ca aceasta situatie nu este utila pentru PNL: persistenta unor dispute in interiorul partidului. Considera - si eu la fel - ca toate aceste se pot rezolva numai in cadrul organismelor statutare", a adaugat Tariceanu.

Intrebat care este oferta lui Theodor Stolojan, Calin Popescu Tariceanu a raspuns: "Nu am discutat despre oferta. I-am explicat ca exista disponibilitate si in ceea ce ma priveste si la nivelul conducerii PNL de a se implica si, daca va dori sa o faca, sintem oricind dispusi sa ascultam".

Liderul PNL a precizat ca nu poate sa defineasca sub ce forma ar putea sa se implice Theodor Stolojan in viata PNL, adaugind ca este datoria lui Stolojan sa spuna in primul rind daca doreste sa se implice si cum vrea sa o faca. "Domnul Stolojan ca si mine sintem preocupati ca PNL sa fie in perspectiva un partid puternic si Alianta la fel", a mai spus Tariceanu.


Liderii de filiale se intilnesc azi

Surse din partid sustin ca, in momentul de fata, nu se pune inca problema inlocuirii lui Tariceanu din functia de premier si nici din cea de sef al partidului, aceasta fiind opinia multor lideri de filiale.

Insa, in cazul unei viitoare crize politice, Stolojan ar putea ocupa o functie in Executiv, poate chiar cea de prim-ministru, daca Tariceanu ar accepta sa-si concentreze activitatea la partid.

Pentru aceasta ar trebui ca, pina atunci, Stolojan sa fie implicat intr-un fel in activitatea partidului sau a Guvernului, au relatat sursele citate. Mai multi lideri de filiale s-ar putea intilni, astazi, la Palatul Parlamentului, cu Stolojan. Intilnirea ar urma sa se desfasoare in absenta presedintelui partidului, Calin Popescu Tariceanu, care in aceeasi zi se va intilni cu parlamentarii PNL ca sa discute despre evolutiile din PNL. Sursele citate sustin ca, la intilnirea cu Stolojan, este putin probabil ca liderii de filiale sa ceara organizarea unui congres extraordinar pentru a-l alege pe acesta in functia de presedinte al PNL, sustinatorii sai dorind mai degraba promovarea lui in Executiv. Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, vineri noaptea, dupa intilnirea cu sefii de filiale, ca Theodor Stolojan este oricind binevenit sa se alature liberalilor, "intr-o forma sau alta", daca fostul lider al partidului va dori acest lucru.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.