Internațional

Presedintia UE cere Romaniei aplicarea ferma a reformelor

Ziarul de Vrancea
22 iul 2005 720 vizualizări
Presedintia Uniunii Europene, prin ambasadorul britanic Quinton Quayle, cere ”o actiune ferma si hotarita din partea conducerii” Romaniei in vederea implementarii reformelor necesare pentru aderarea la UE.

Presedintia Uniunii Europene, prin ambasadorul britanic Quinton Quayle, cere ”o actiune ferma si hotarita din partea conducerii” Romaniei in vederea implementarii reformelor necesare pentru aderarea la UE. Declaratia facuta, ieri, are acordul ambasadorilor statelor UE acreditati in Romania, inclusiv al Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti. Potrivit presedintiei britanice, procesul de aderare la UE continua. ”Statele membre UE au convenit ca 2007 sa fie data de aderare a Romaniei la UE, daca indeplineste anumite conditii", totusi presedintia britanica insista ca evaluarea asupra indeplinirii acestor conditii nu poate fi facuta inaintea raportului ce va fi publicat de Comisia Europeana in aceasta toamna. Pe de alta parte, conform mesajului, ”Uniunea Europeana va judeca performantele Romaniei strict pe baza meritelor sale, concentrindu-se in special asupra progreselor facute pentru indeplinirea angajamentelor din domeniile-cheie”. Ambasadorul britanic considera continuarea progreselor in economie, justitie si administratie, precum si in combaterea coruptiei drept "esentiale pentru a asigura deplina pregatire a Romaniei pentru intrarea in Uniunea Europeana ca un stat membru modern si dinamic”.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.