Internațional

Londra a trecut pe linga un nou macel

Ziarul de Vrancea
22 iul 2005 834 vizualizări
Patru explozii s-au produs ieri la prinz în Londra, trei la metrou si una într-un autobuz supraetajat. Politia a anuntat ca a arestat doi suspecti si sint în urmarirea unor alti posibili autori.

Panica in capitala Marii Britanii. Scenariul din 7 iulie s-a repetat, dar amploarea atacurilor teroriste a fost mai mica. Trei statii de metrou au fost evacuate si inchise de urgenta in urma unor explozii iar o alta deflagratie a avut ca tinta un autobuz. Atacurile au fost simultane insa unele bombe nu au explodat asa cum a fost planificat, a declarat seful Scotland Yard, Ian Blair. Politia britanica a confirmat ca nu exista morti, ci doar citeva persoane, ranite usor. Comandantul politiei metropolitane, Sir Ian Blair, a declarat ca "bombele par a fi mai mici decit cele folosite data trecuta", dar a precizat ca politia "nu cunoaste inca toate implicatiile" incidentelor.

Un rucsac a explodat intr-o garnitura de metrou care se apropia de statia Warren Street, au declarat martori oculari. Pasagerii au declarat ca au vazut un barbat care fugea din statie in momentul alertei de securitate. Un martor ocular a povestit ca rucsacul pe il care avea asupra sa un barbat "a explodat". "A fost o explozie mica, dar suficienta pentru ca rucsacul sa fie deschis. Barbatul a scos o exclamatie, ca si cum ceva nu mersese cum trebuie". Un alt barbat a lasat un rucsac intr-o garnitura de metrou din statia Oval, din Londra, si a disparut inainte de a se inchide usile, au declarat martori oculari. "Din cite mi-a spus o femeie aflata la capatul scarilor rulante, cineva a intrat in garnitura de metrou, a lasat un rucsac si a fugit", a declarat un martor ocular. "Unii au incercat sa il opreasca, dar a reusit sa scape", a subliniat barbatul. "Ma aflam in vagonul alaturat celui in care se afla geanta. Deodata, s-a auzit un sunet ca si cum ar fi sarit un dop de sampanie. Atunci nu am crezut nimic. Dar apoi am auzit tipete din vagonul alaturat", a povestit martorul ocular.


Posibili suspecti

Politia londoneza a anuntat ca a arestat doi suspecti in legatura cu atentatele de ieri si sint in urmarirea unor alti posibili autori. Un alt suspect, de origine asiatica, a fost retinut in timp ce incerca sa patrunda inarmat in resedinta premierului Tony Blair.


Alerta la spitalul University College din Londra

Ofiteri inarmati au fost mobilizati la spitalul University College, in urma unor informatii referitoare la prezenta unui barbat din buzunarul caruia ieseau fire. Personalul spitalului a fost solicitat sa caute un barbat de culoare, posibil de origine asiatica, cu inaltimea de circa 1,90 metri, imbracat cu

Trei ofiteri inarmati au fost vazuti intrind in sectia de urgente a spitalului cu doar citeva minute inainte ca o persoana ranita sa fie adusa cu o ambulanta. De asemenea, exista informatii ca o persoana a fost vazuta fugind din statia Warren Street chiar inainte de incidentele inregistrate acolo.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.