Internațional

Ploaie de flori peste Palatul Buckingham la 60 de ani de la razboi

Ziarul de Vrancea
12 iul 2005 698 vizualizări
Petalele de la un milion de maci au fost aruncate deasupra Palatului Buckingham, cu ocazia celebrarii a 60 de ani de la sfirsitul celui de-al doilea razboi mondial, relateaza Sky News.

Petalele de la un milion de maci au fost aruncate deasupra Palatului Buckingham, cu ocazia celebrarii a 60 de ani de la sfirsitul celui de-al doilea razboi mondial, relateaza Sky News. Familia regala britanica s-a aflat intr-un balcon al palatului cit timp un bombardier a raspindit petalele. Ploaia de flori, care a avut loc in cadrul Horse Guards Parade, a facut parte dintr-o serie de evenimente care s-au desfasurat timp de o saptamina si au marcat sfirsitul razboiului din Europa si Japonia. Regina le-a spus miilor de persoane care au urmarit evenimentul ca al doilea razboi mondial este de natura sa ii inspire pe londonezii care traverseaza o perioada dificila in ultimele zile, dupa atentatele care au avut loc in reteaua de metrou. "Din pacate, nu putem pretinde ca in lume nu au existat razboaie sau terorism in ultimii 60 de ani, insa in Europa macar le-am fost recunoscatori celor care si-au pierdut vietile in acel razboi", a declarat regina. La eveniment au luat parte premierul Tony Blair, printul Charles, sotia acestuia, ducesa de Cornwall, printul Harry si ducele de York, precum si alti membri ai familiei regale. Anterior, regina a luat parte, alaturi de premierul Tony Blair si de sotia acestuia, la o slujba comemorativa la Westminster Abbey. Arhiepiscopul de Canterbury, Rowan Williams, a declarat ca slujba este "potrivita" si pentru atentatele teroriste din 7 iulie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.