Internațional

Legătură surprinzătoare între luna naşterii şi riscul de apariţie a unor boli

Ziarul de Vrancea
10 iun 2015 856 vizualizări
Oamenii de ştiinţă i-au ironizat de-a lungul secolelor pe astrologii care au spus dintotdeauna că luna naşterii exercită un efect puternic asupra personalităţii unei persoane şi a direcţiei pe care aceasta o va urma în viaţă.

Noul studiu realizat de savanţii americani pare să dea dreptate astrologilor. Savanţii de la Universitatea Columbia au descoperit o corelaţie surprinzătoare între luna naşterii şi riscul de apariţie a unor probleme de sănătate, inclusiv maladii cardiace, infecţii virale şi ADHD. "Partea bună a faptului că lucrezi în domeniul ştiinţific este aceea că savanţii sunt oameni cu mintea incredibil de deschisă - atât timp cât ai la dispoziţie date pentru a-ţi proba teoriile", a spus Nicholas Tatonetti, profesor de informatică biomedicală la universitatea americană, coordonatorul acestui studiu.
Pentru acest studiu, savanţii au analizat datele provenind de la 1,7 milioane de persoane dintr-o bază a clinicilor din New York, obţinute între 1985 şi 2013, pe care le-au corelat cu 1.600 de boli. Astfel, cercetătorii au aflat că 55 dintre acele boli erau "semnificativ dependente" de luna naşterii. Perioada anului în care se naşte o persoană dictează mulţi dintre factorii de mediu la care acea persoană este expusă în momentul naşterii şi în perioada sa timpurie de dezvoltare, au explicat autorii studiului. Astfel, potrivit acestei analize, bebeluşii născuţi în octombrie prezintă cel mai mare risc general de îmbolnăvire, iar cei născuţi în luna mai prezintă cel mai scăzut risc general de îmbolnăvire. Riscul de astm este mai ridicat pentru bebeluşii născuţi în iulie şi în octombrie. Bebeluşii născuţi în noiembrie prezintă cel mai mare risc de a dezvolta ADHD. Cei născuţi în martie se confruntă cu cel mai mare risc de probleme cardiace, inclusiv fibrilaţie atrială, insuficienţă cardiacă şi sindromul insuficienţei mitrale. În general, bebeluşii născuţi în lunile de iarnă prezintă, de asemenea, un risc mai mare de probleme neurologice.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.