Timp Liber

Maraton cinematografic în weekend

Andrei Milcoveanu
14 ian 2011 879 vizualizări
Daca înainte de 1989 existau cinematografe în toate orasele, astazi, în tot judetul, a ramas doar cinematograful de la Odobesti

Vineri, 14 ianuarie, de la orele 12.00, la Sala de Cinema a Bibliotecii "Ana Georgescu" din Odobesti va rula filmul documentar "Mihai Eminescu". In aceeasi zi, caravana cinematografica a Casei de Cultura "C. C. Giurescu" din Odobesti se va deplasa la Marasesti. «De la orele 17.00, marasestenii sint invitati la "Resident Evil" (prod. USA, 2010), iar de la orele 19.00 la "Inception" (prod. USA, 2010). Simbata, de la orele 9.30, vom proiecta la Scoala generala din Popesti filmul documentar despre Mihai Eminescu si filmul pentru copii "Ciini si pisici". In aceeasi zi, filmul documentar despre Eminescu va rula si la Scoala generala din Urechesti, de la orele 12.00, urmat de filmul artistic "Harry Potter 7"», ne-a spus Lucian Cristea, operator cinema. Maratonul cinematografic de simbata se va incheia cu o proiectie la Caminul Cultural din Cirligele, unde iubitorii filmului sint invitati de la orele 16.00 sa vizioneze filmul documentar despre poetul national si filmul artistic "Ciini si pisici". Duminica, odobestenii pot viziona de la orele 15.00 si 17.00 pelicula "Fura si fugi" (prod. USA, 2010). Daca inainte de 1989 existau cinematografe in toate orasele din judet si aparate de proiectie pe 16 mm in toate caminele culturale, ba existau localitati rurale cu aparate de proiectie pe 35 de mm, astazi, in tot judetul, a ramas doar cinematograful de la Odobesti. Desi cererea de filme este mare, gustul banilor a inchis ochii autoritatilor locale care nu au miscat un deget pentru a salva cinematografele din Focsani, Marasesti, Panciu si Adjud, nu mai vorbim despre aparatele de proiectie din caminele culturale care s-au volatilizat in mare parte. (Andrei MILCOVEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.