Sport

Chipciu - dublu pasator

Ziarul de Vrancea
19 aug 2016 821 vizualizări
Formaţia belgiană Anderlecht Bruxelles, cu Alexandru Chipciu integralist, a învins, joi seară, în deplasare, cu scorul de 3-0, echipa cehă Slavia Praga, într-un meci din prima manşă a play-off-ului Ligii Europa, în care fotbalistul roman a contribuit la două goluri

Chicpciu a pasat decisiv la golurile din minutele 49 (marcat de Sylla)  şi 60 (Teodorczyk), cel de-al treilea gol fiind marcat de Hanni (’71).  Dhnet.be scrie că la golul din minutul 49 Chipciu a centrat pentru Sylla, iar la reuşita din minutul 60 mingea şutată de roman a lovit bara transversală, iar Teodorczyk a profitat şi a trimis balonul în plasă.  Partida retur va avea loc săptămana viitoare, la Bruxelles.

Daum, despre Alibec

Selecţionerul Christoph Daum a declarat, joi seară, că intrarea lui Denis Alibec la Astra în meciul cu West Ham United s-a resimţit clar, apreciind că aceasta a fost una de "încredere". "Am văzut o repriză a doua foarte bună. Văzand şi meciul Stelei, a fost o diferenţă foarte mare. Ambele echipe au încercat, dar Astra a reuşit mai ales în repriza a doua. Intrarea lui Alibec s-a văzut clar, a fost de încredere. Putem concura cu echipe din Anglia. Chiar dacă nu e bine pus la punct, poate face treabă bună. A fost accidentat şi a marcat în astfel de meci, merită să revină cat mai repede în echipa naţională", a declarat Daum, care a asistat la meciul Astra - West Ham United. 

Guidea a făcut un singur pas

Luptătorul Ivan Guidea s-a calificat în sferturile de finală ale categoriei 57 de kilograme la lupte libere, la Jocurile Olimpice de la Rio, impunandu-se în optimi în faţa turcului Suleyman Atli. Guidea a caştigat meciul cu scorul de 8-3. În sferturi, însă, Guidea a fost învins înainte de limită de bulgarul Vladimir Dubov cu 0-10. El nu a mai avut drept să lupte pentru medalii în recalificări, deoarece adversarul său, Dubov, a ratat calificarea în semifinale, fiind învins de georgianul Vladimer Hincegaşvili.

Moldovenii şi-au pierdut singura medalie

Sportivul Serghei Tarnovschi, din Republica Moldova, medaliat cu bronz la proba de 1000 metri canoe, a fost depistat pozitiv şi a fost suspendat cu efect imediat, anunţă federaţia internaţională de profil. Sportivul de 19 ani a caştigat medalia de bronz la 1000 de metri canoe. Federaţia internaţională i-a interzis să mai evolueze în proba de dublu, alături de fratele său Oleg şi i-a retras medalia de bronz, singura obţinută de sportivii moldoveni la Rio. De asemenea, TAS a decis excluderea a doi sportivi de la Jocurile Olimpice de la Rio pentru dopaj: înotătoarea chineză Chen Xinyi şi rutierul brazilian Kleber Ramos.

Protest chinez la ştafetă

China, a cărei ştafetă feminină de 4x100 m a pierdut finala după ce organizatorii au permis ştafetei Statelor Unite repetarea cursei, o decizie fără precedent, denunţă ''enorma injustiţie'' şi acuză atletele americane că îşi culpabilizează adversarele pentru erorile proprii. China obţinuse ultimul loc pentru calificarea în finala probei, cu 42, 70 s, înainte ca organizatorii să decidă ca echipa SUA, descalificată iniţial pentru o eroare de predare a băţului de ştafetă în schimbul doi, să primească şansa de a alerga din nou singură pe acelaşi culoar după ce americancele au susţinut că Allyson Felix a fost jenată de o alergătoare braziliană. Campioana olimpică en titre a terminat cursa în 41,77 s, cel mai bun timp din semifinale, şi a obţinut calificarea în finală în dauna Chinei. China a reamintit că la CM 2011 de la Daegu, Liu Xiang a fost obstrucţionat de cubanezul Dayron Robles şi a ratat aurul la 110 m garduri, dar organizatorii nu au permis repetarea cursei, deşi l-au descalificat pe cubanez.

Dopat de adversar?

Halterofilul kargaz Izzat Artikov, medaliat cu bronz la Rio de Janeiro dar descalificat după ce a fost depistat pozitiv, a declarat pentru AFP că îl suspectează pe alt concurent, francezul Bernardin Kingue Matam, că i-a pus substanţe dopante în mancare sau în băutură. "Bineînţeles că voi face apel. Este incorect să mi se retragă medalia de bronz. Nu m-am dopat niciodată. Am obţinut medalia corect", a spus Artikov, declarandu-se şocat de ce i s-a întamplat. "Îl suspectez pe halterofilul francez că mi-a pus substanţe dopante în mancare sau în băutură. Totul s-a întamplat după declaraţiile lui şi îndoielile lui cu privire la succesul meu", a adăugat sportivul. La finalul concursului din 9 august, Kingue Matam, clasat pe locul opt, a pus la îndoială corectitudinea rivalilor săi, spunand că aşteaptă rezultatele controalelor antidoping.

Isinbaeva în comisia sportivă

Atleta rusă Elena Isinbaeva a fost aleasă în comisia sportivilor din cadrul Comitetului Internaţional Olimpic, anunţă cotidianul L'Equipe. Isinbaieva, în varstă de 34 de ani, medaliată cu aur la săritura cu prăjina la Atena în 2004 şi la Beijing în 2008, a fost aleasă alături de scrimera germană Britta Heidemann, înotătorul ungur Daniel Gyurta şi sud-coreeanul Ryu Seung-min, care evoluează la tenis de masă.  Elena Isinbaeva succede astfel compatriotului său, înotătorul Alexandr Popov, ea fiind aleasă de pe locul patru. Dintre cei 5185 de sportivi care au participat la vot, 1603 au votat pentru Heidemann, 1544 pentru Ryu, 1469 pentru Gyurta şi 1365 pentru Insinbaeva.
............


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.