Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE:Alexuc a ratat bronzul

Ziarul de Vrancea
17 aug 2016 528 vizualizări
Sportivul Alin Alexuc Ciurariu a pierdut meciul pentru medalia de bronz a categoriei 98 de kilograme din cadrul concursului de lupte greco-romane de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro

Alexuc a fost învins în meciul pentru bronz de turcul Cenk Ildem, scor 4-0.  Alin Alexuc Ciurariu fusese eliminat în sferturi de Artur Aleksanian, astfel reuşit să ajungă în recalificări, după ce armeanul s-a calificat în finala probei. El a trecut în recalificări de italianul Daigoro Timoncini, scor 3-0, iar în finala pentru bronz a pierdut în faţa turcului Cenk Ildem.

Cultură sportivă braziliană

Atletul Renaud Lavillenie, medaliat cu argint la săritura cu prăjina, la Jo de la Rio, a fost huiduit, marţi, de publicul brazilian pe durata întregului concurs şi la festivitatea de premiere, francezul izbucnind în lacrimi pe podium. Lavillenie şi-a atras oprobiul brazilienilor după ce a comparat comportamentul publicul de Rio cu cel al naziştilor faţă de americanul Jesse Owens la JO de la Berlin din 1936. Atletul francez a făcut aceste afirmaţii după ce, luni, în calificările probei, a fost huiduit de cateva ori de fanii care îl susţineau pe brazilianul Thiago Braz da Silva. Atitudinea anti-Lavillenie s-a amplificat la finala probei, caştigată de brazilian. "M-am simţit umilit. Am încercat să mă abţin, dar a fost prea dur. Nu am mai văzut aşa ceva. E odios", a declarat Lavillenie, deţinătorul recordului mondial, după finala de marţi. Preşedinte CIO, Thomas Bach, a catalogat drept "inacceptabil" comportamentul publicului de pe stadionul din Rio.

Record mondial la haltere

Sportivul georgian Lasha Talahadze, campion mondial şi european en-titre, a caştigat titlul olimpic la haltere, categoria plus 105 kilograme, el stabilind şi un record mondial. Cu 215 kg la smuls şi 258 la aruncat, avand un total de 473 kilograme, georgianul de 25 de ani a depăşit recordul deţinut din 2004, de la JO de la Atena, de iranianul Hossein Rezazadeh (472,5kg).  Medalia de argint a revenit lui Gor Minasian (Armenia), iar bronzul lui Irakli Turmanidze (Georgia).Principalul favorit al probei, iranianul Behdad Salimikordasiabi a stabilit un record mondial la smuls, cu 216 kg, dar a avut două încercări nevalidate şi o a treia nereuşită la aruncat.

Romance furate la Rio

COSR anunţă că sportivele Paula Claudia Todoran şi Daniela Cîrlan au fost victimele unui furt la Jocurile Olimpice de la Rio, ele rămanand fără un rucsac ce conţinea obiecte personale. "În ziua de 16 august 2016, în jurul orei 14.00, sportivele Paula Todoran şi  Daniela Cîrlan se aflau în zona arenei olimpice de beach-volley şi au remarcat lipsa unui rucsac care conţinea obiecte personale. Ele nu au observat momentul furtului şi nu au interacţionat în niciun fel cu presupusii făptaşi. Au contactat imediat un voluntar Rio 2016, care le-a însoţit la cea mai apropiată secţie de poliţie, unde au completat un raport. în acelaşi timp, au reuşit să contacteze responsabilul Federaţiei Romane de Atletism din cadrul Echipei Olimpice a Romaniei. şeful de misiune, Alexandru Epuran, s-a deplasat la secţia de poliţie, de unde a asigurat transportul în siguranţă la Satul Olimpic şi obţinerea unei noi acreditări pentru sportiva Paula Todoran", se arată în comunicatul COSR. Elena Daniela Cîrlan şi Paula Todoran au participat în proba de maraton de la JO de la Rio.

Medalie retrasă după opt ani

Comitetul Olimpic Internaţional a anunţat, marţi, că a retras medalia de aur caştigată de ştefeta feminină rusă de 4x100 metri la JO de la Beijing, din 2008, după ce atleta Iulia Cermoanskaia a fost depistată pozitiv. La reanalizarea probelor recoltate în 2008, rusoaica a fost depistată pozitiv cu stanozolol şi cu dehidroclormetiltestosteron (turinabol). Astfel, ştafetă rusă a fost descalificată, iar sportivele trebie să returneze medaliile de aur. Belgia devine noua campioană olimpică, urmată de Nigeria şi de Brazilia.

Ultimatum pentru Petrescu

Antrenorul Dan Petrescu s-a întalnit cu viceguvernatorul provinciei Krasnodar, Andrei Korobka, directorul clubului Kuban, care i-a dat un răgaz de două etape tehnicianului roman pentru a redresa situaţia echipei aflate pe ultimul loc în liga a doua rusă. Decizia conducătorilor formaţiei Kuban de a nu-l demite deocamdată pe Petrescu vine după o scrisoare deschisă a fanilor echipei. Aceştia au cerut păstrarea antrenorului roman în funcţie, motivul rezultatelor slabe fiind, în opinia lor, neplata salariilor jucătorilor. Petrescu a mai antrenat echipa Kuban Krasnodar în perioada 2009-2012 şi după primul sezon a promovat în cel mai important eşalon al fotbalului rus.

Primele rezultate din play-off

Formaţia croată Dinamo Zagreb, cu Alexandru Măţel integralist, a remizat, marţi seară, pe teren propriu, scor 1-1, cu echipa austriacă FC Salzburg, în prima manşă a play-off-ului Ligii Campionilor. Austriecii au deschis scorul prin Lazaro (’59), iar Rog a egalat în min. 76, din penalty. Alte rezultate înregistrate marţi seara, în play-off, manşa I: Ajax Amsterdam – FK Rostov 1-1; Young Boys Berna – Borussia Mönchengladbach 1-3; FC Copenhaga – Apoel Nikosia 1-0.

Cuplu colecţionar de medalii

Britanicii Laura Trott şi Jason Kenny se vor căsători în septembrie, după ce amandoi au reuşit la Jocurile Olimpice de la Rio să caştige medalii de aur.  Laura Trott a devenit sportiva din Marea Britanie cu cele mai multe titluri olimpice, patru, după ce a caştigat, marţi, proba de ciclism omnium. Viitorul ei soţ a cucerti trei medalii la Rio, tot la ciclism, la keirin, la sprint individual şi pe echipe. Mai sunt şi alte cupluri medaliate la Rio. Tunisiana Inès Boubakri este medaliată cu bronz la floretă, în timp ce soţul ei, Erwann Le Péchoux, a obţinut argintul cu echipa de floretă a Franţei. Francezul Tony Yoka şi-a asigurat bronzul la box, la &91 de kilograme, la fel partenera sa, Estelle Mossely, la 60 de kilograme. Britanicele Kate şi Helen Richardson-Walsh pot deveni şi ele medaliate la Rio. Cele două jucătoare ale naţionalei de hochei pe iarbă a Marii Britanii, calificată în semifinale, formează primul cuplu gay căsătorit care participă la JO.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.