Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE:Botezul violet pentru Ianis

Ziarul de Vrancea
15 iul 2016 1395 vizualizări
Formaţia Fiorentina, cu noua achiziţie Ianis Hagi titular, a învins, ieri cu scorul de 10-1, echipa de amatori Trentino, într-un meci amical disputat la Moena.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Rossi 2, Baez 2, Diakhate, Gilberto, Zarate 2, Chiesa şi Ilicic. Ianis Hagi a jucat în prima repriză, iar la pauză a fost schimbat cu Ilicici. în minutul 8, Hagi a trimis mingea în bară. Ianis Hagi a fost transferat, duminică, de formaţia AC Fiorentina de la FC Viitorul, care a exercitat opţiunea de a-l achiziţiona cu titlu definitiv pe fiul fostului internaţional roman Gheorghe Hagi.

Azarenka devine mamă

Jucătoarea belarusă de tenis Victoria Azarenka (6 WTA) a anunţat, ieri, într-un mesaj postat pe Twitter că este însărcinată, urmand să devină mamă pentru prima oară, la finalul acestui an. Azarenka nu a participat la turneul de la Wimbledon din cauza unei accidentări la genunchi, iar în timpul recuperării a aflat că este însărcinată. În varstă de 26 de ani, Azarenka a caştigat în acest an trei titluri, la Brisbane, Indian Wells şi Miami. Fosta ocupantă a locului 1 WTA, dublă caştigătoare la Australian Open, a anunţat că nu va mai juca în acest sezon, dar, după naşterea copilului, va reveni pe teren.

Au rămas pe locul III

Reprezentativa de handbal feminin tineret a Romaniei a caştigat medaliile de bronz la Campionatul Mondial de la Moscova, după ce a învins selecţionata Germaniei, cu scorul de 26-25 (17-10), în finala mică.  În semifinală, romancele au fost învinse cu 25-28 de către Danemarca.Din naţionala Romaniei face parte, în premieră la o competiţie oficială, portarul Iulia Dumanska, handbalista născută în Ucraina fiind naturalizată recent. La ediţia anterioară, în 2014, Romania s-a clasat pe locul VI.


Garcea s-a bronzat

Atletul roman Adrian Garcea a cucerit medalia de bronz în proba de 3.000 m, ieri, în prima zi a Campionatelor Europene de cadeţi de la Tbilisi.  Garcea a fost înregistrat cu timpul de 8:20, 94 (record personal), fiind devansat în clasamentul final de sarbul Elzan Bibic, medaliat cu aur (8:09.06), şi de spaniolul Annasse Mahboub El Hamdouini (8:20.20), medaliat cu argint.  În proba feminină de 5.000 m marş, Andra Botez a ocupat locul 8, în 24:35,80. Primele două poziţii ale podiumului au fost ocupate de reprezentantele Turciei, Meryem Bekmez (22:50.22) şi Ayşe Tekdal (22:58.17), în timp ce medalia de bronz a revenit unei atlete spaniole, Marina Pena (23:05.90).


Achiziţii în Bănie

CS Universitatea Craiova a anunţat, vineri, pe site-ul oficial, că i-a achiziţionat pe atacantul Ramilton Jorge Santos do Rosário "Rambe", component al naţionalei Capului Verde, şi pe portarul Nicolae Calancea, care joacă pentru reprezentativa Republicii Moldova. Rambe, în varstă de 26 de ani, internaţional capverdian din 2011, a evoluat de-a lungul carierei la formaţiile Macedo Cavaleiros, Pinhalnovense, Belenenses, Braga, Vitoria Setubal şi Farense. Are peste 80 de jocuri în liga secundă din Portugalia, în care a marcat de 23 de ori. Nicolae Calancea, în varstă de 29 de ani, şi-a început cariera la echipa Zimbru Chişinău şi a fost căpitanul acesteia timp de şase campionate. A mai jucat la formaţiile KS Samara, Ceahlăul Piatra Neamţ şi FC Voluntari. Are 18 meciuri sub tricolorul Moldovei.

Selecţioneri noi în Ungaria şi Cehia

Fostul atacant Andri Şevcenko a fost numit, ieri în funcţia de selecţioner al Ucrainei, în locul lui Mihail Fomenko, care a demisionat după eliminarea echipei încă din faza grupelor la Euro-2016. Şevcenko, care din februarie era antrenor secund la naţională, a semnat un contract pe doi ani, cu opţiune de prelungire. El îl va avea în staff pe italianul Mauro Tassoti. În varstă de 39 de ani, şevcenko s-a retras din activitatea de jucător în 2012. De asemenea, tehnicianul Karel Jarolin, în varstă de 59 de ani, a fost desemnat noul selecţioner al Cehiei. Jarolim este fost internaţional cehoslovac, iar din 2014 era antrenor la Mlada Boleslav. La naţionala Cehiei, Jarolim îl înlocuieşte pe Pavel Vrba şi a semnat un contract pe doi ani.

Pleacă şi Wilmots

Uniunea Belgiană de Fotbal a anunţat, ieri, că a ajuns la un acord cu selecţionerul Marc Wilmots pentru rezilierea contractului care expira în 2018. "Uniunea Belgiană de Fotbal a ajuns la un acord cu Marc Wilmots pentru rezilierea contractului. Comisia Tehnică a Uniunii a făcut o evaluare a evoluţiei de la Euro-2016 şi a apreciat că obiectivele vizate nu au fost atinse", a anunţat forul de la Bruxelles. Marc Wilmots, în varstă de 47 de ani, conducea naţionala Belgiei din 2012, iar la Euro-2016, Belgia a fost eliminată în sferturi de Ţara Galilor, scor 3-1.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.