Sport

Ungur, aproape de un rezultat răsunător

Ziarul de Vrancea
27 apr 2016 865 vizualizări
Adrian a pierdut la mare luptă, în turul II al turneului de tenis de la Istanbul, în faţa celebrului jucător bulgar Grigor Dimitrov * Raluca Olaru, în semifinala de dublu de la Rabat

Jucătorul roman Adrian Ungur a fost eliminat în turul secund al turneului de la Istanbul, după ce a fost învins greu, în două ore şi un sfert, de către redutabilul tenisman bulgar, Grigor Dimitrov (29 ATP), fost component al primei decade a clasamentului în urmă cu doi ani. Scorul a fost 5-7, 6-4, 5-7 pentru jucătorul bulgar. În primul set, Ungur a făcut primul break la 2-1, neutralizat imediat de adversar. Break-ul decisiv al lui Dimitrov a venit la 5-5. În setul secund, ambii jucători au caştigat chiar la început contra serviciului, dar Ungur a încheiat imperial conturile cu un break la zero. În decisiv, s-a mers cap la cap pană la 5-5, bulgarul caştigand ultimele game-uri. Dacă l-ar fi învins pe Dimitrov, Adi Ungur ar fi avut un alt adversar redutabil în sferturi, învingătorul partidei dintre Jiri Vesely (Cehia, 63 ATP) şi spaniolul Roberto Carballes (119). Alte rezultate de la Istanbul: Ilia Marcenko (Ucraina) – Maximo Gonzalez (Argentina) 6-3, 3-6,6-1; Federico Delbonis (Argentina) – Dudi Sela (Israel) 6-3, 2-6, 6-4.

* La Estoril, spaniolul Guillermo Garcia a avansat în sferturi după victoria cu 6-3, 7-6 în faţa francezului Stéphane Robert. Caştigătorul turneului de la Bucureşti, spaniolul Fernando Verdasco a fost eliminat de un compatriot, Pedro Carreño, scor 1-6, 3-6. La München, fosta mare vedetă Juan Martin del Potro (Argentina) l-a învins cu 7-6, 6-4 pe germanul Dustin Brown, iar austriacul Dominic Thiem a trecut de columbianul Santiago Giraldo (prietenul Soranei Cîrstea) cu 7-5, 6-4.
* Abandonul cehoaicei Lucie Hradecka în turul II, la Praga,  pare să relanseze poziţia celeilalte Lucie din tenisul ceh, poziţie serios şifonată în ultima vreme. Hradecka a abandonat în faţa Luciei Safarova la scorul de 4-6, 0-3. Dacă în turul I, surprizele au fost eliminarea jucătoarelor Dominika Cibulkova (Slovacia. 38 WTA) şi Yanina Wickmayer (Belgia, 43) de către Barbora Krejcikova (Cehia, 192), respectiv, Camila Giorgi (Italia), ieri Krejcikova a pierdut cu 4-6, 4-6 la Monica Puig (Porto Rico), însă Camila a mai trecut un tur: 6-1, 7-5 cu Virginie Razzano (Franţa). Alte rezultate din turul II: Hsieh Su Wei (Taiwan) – Ana Konjuh (Croaţia) 6-4, 2-6, 6-1; Karolina Pliskova (Cehia) – Katerina Siniakova (Cehia) 6-2, 6-4; Barbora Strycova (Cehia) – Jana Cepelova (Slovacia) 7-6, 6-1; Svetlana Kuzneţova (Rusia) – Madison Brengle (SUA) 5-7, 6-4, 6-3; Samantha Stosur (Australia) – Michaela Vondrousova (Cehia) 6-3, 6-4.
* La Rabat, învingătoarea Andreei Mitu, neo-zeelandeza Marina Erakovic, a mai avansat un tur, beneficiind de abandonul ucrainencei Lesia Ţurenko, după un prim set caştigat de Marina cu 6-4. O surpriză a realizat jucătoarea sarbă Aleksandra Krunic, care a dispus cu 6-2, 6-2 de Ekaterina Makarova (Rusia). Alte rezultate: Pauline Parmentier (Franţa) – Richel Hogenkamp (Olanda) 4-6, 7-5, 6-2; Timea Bascinszky (Elveţia) – Katerîna Kozlova (Ucraina) 6-3, 2-6, 6-3; Timea Babos (Ungaria) – Laura Robson (Marea Britanie) 6-1, 6-2. Tot la Rabat, perechea formată din romanca Raluca Olaru şi germana Tatjana Maria a învins cu 4-6, 6-4, 12-10 cuplul olandez Richel Hogenkamp / Lesley Kerkhove şi va juca în semifinale cu echipa Georgina Garcia / Aleksandrina Naidenova (Spania / Bulgaria).



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.