Sport

Optimism în faţa germanelor

Ziarul de Vrancea
13 apr 2016 668 vizualizări
Fetele din echipa de tenis a Romaniei vor să rămană în primul eşalon valoric al Fed Cup * starul german Angelique Kerber era aşteptată la Cluj

Componentele echipei de tenis feminin a Romaniei se arată încrezătoare şi optimiste înaintea întalnirii cu Germania din play-off-ul Grupei Mondiale a Fed Cup, programată în acest weekend la Cluj. Căpitanul nejucător al echipei de tenis feminin a Romaniei, Alina Cercel, a declarat într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj, că pregătirea decurge conform planului. “Pe fete le simt foarte bine, atmosfera e foarte bună. Antrenamentele le-am început dimineaţă, totul se desfăşoară conform planului. Avem două jucătoare diferite faţă de meciul cu Cehia şi fiecare aduce un plus echipei, indiferent de nume”, a menţionat Alina Cercel. Ea a mai spus că, în opinia sa, deşi a avut probleme în ultima perioadă, jucătoarea germană Angelique Kerber va juca bine.
Simona Halep a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, că se simte mult mai bine psihic şi fizic decat la confruntarea cu Cehia şi că poate fi un avantaj pentru ea faptul că le-a învins pe jucătoarele germane Angelique Kerber (2 WTA) şi Andrea Petkovic (28 WTA).  “'Mă simt mult mai bine decat am fost în meciurile cu Cehia. Am jucat cateva meciuri în America, destul de bune, am cateva victorii. Sunt mult mai încrezătoare, sunt mult mai motivată, sper să caştig ambele meciuri”, a menţionat Simona Halep. Jucătoarea romană are avantaj important în meciurile contra nemţoaicelor. Pe Andrea Petkovic o conduce cu 5-1 în meciurile directe, iar pe Kerber cu 3-0.
De partea cealaltă, căpitanul nejucător al echipei Germaniei, Barbara Rittner, prezentă la Cluj, a declarat că meciul cu Romania poate fi considerat ca o finală.
“Toată lumea crede că va fi o partidă stransă, poate fi considerată ca o finală. Ambele echipe au avut ghinion că au pierdut meciurile precedente. Cred că va fi interesant, va fi un tenis de calitate”, a menţionat Barbara Rittner. Ea  a mai spus că jucătoarea Angelique Kerber, absentă de la conferinţa de presă, ar urma să sosească la Cluj în cursul zilelor următoare.
Romania va întalni Germania în play-off-ul Grupei Mondiale a Fed Cup, care va avea loc pe 16 şi 17 aprilie, în Sala Polivalentă din Cluj.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.