Sport

Derbiul bucureştean şi altele

Ziarul de Vrancea
7 apr 2016 677 vizualizări
Etapa a VI-a din play-off-ul Ligii I programează a patra confruntare Steaua - Dinamo, maine de la 20:30 * în play-out, evitarea retrogradării este cuvant de ordine

După cinci etape disputate, play-off-ul şi-a consumat turul, în timp ce în play-out treaba este mai complicată cu opt echipe. Privind ambele clasamente, lucrurile încep uşor-uşor să se limpezească pe ambele nivele, deşi mai sunt destule etape de jucat. Pare clar că disputa pentru titlu se va da între Astra Giurgiu şi Steaua, cu avantaj al Stelei la egalitate de puncte, întrucat formaţiile care nu au primit “rotunjiri” la finalul sezonului regulat sunt avantajate; Dinamo şi ASA sunt în insolvenţă, iar Viitorul prin vocea sa regală, a anunţat că va da credit mai mult tinerilor, renunţand la veleităţi mai mari. Din acest motiv, Astra este favorită în partida de la Ovidiu, iar Şumudică şi ai lui ciraci, aşteaptă tresărirea de orgoliu din partea “cainilor roşii” în faţa FCSB, în eternul derby. Care nu se ştie cat ar putea relansa şansele dinamoviştilor la titlu mai mult decat ar lansa Astra pe o orbită istorică. Indiferent de aceste considerente circumstanţiale, meciul Steaua – Dinamo se joacă pe Arena Naţională şi se joacă amarnic. Şi opinand că şi Pandurii are prima şansă în faţa echipei pe care a învins-o clar pe bietul “Transil”, rămane de adăugat că - mai ales în zona play-off – clasarea contează şi prin prisma drepturilor de televizare, care nu sunt nici pe de parte mizilicuri.
În play-out situaţia este niţel mai complicată şi prin aceea că sunt mai multe etape de disputat. Practic, Iaşul şi Craiova îşi dispută locul VII, ajuns european sui generis, flancate puternic de Voluntari, care, însă, spune că nu s-a hotărat încă să depună licenţă pentru Cupe. Miza principală pe acest palier este evitarea retrogradării, spectru de care nu sunt scutite teoretic nici echipele fruntaşe. Meciurile de la Timişoara şi Botoşani sunt cele mai importante ale etapei, dar nu trebuie uitată nici Concordia, care deşi trece prin clipe grele, nu va lăsa cele trei puncte din meciul cu lanterna practic retrogradată. Să nu uităm de Craiova, care primeşte replica feroviarilor ardeleni. Şi să nu uităm că echipa CFR joacă şi îşi vinde scump pielea.

Programul etapei a VI-a


play-off (9-11 aprilie): FC Viitorul – Astra Giurgiu (sambătă, ora 20:30); Steaua – Dinamo (duminică, 20:30), Pandurii Targu Jiu – ASA Targu Mureş (luni, 20:30)
play-out (8-11 aprilie): Concordia Chiajna – Petrolul Ploieşti (vineri, 20:30), CSU Craiova – CFR Cluj (sambătă, 15:00), Poli Timişoara – FC Voluntari (duminică, 17:30), FC Botoşani – CSMS Iaşi (luni, 18:00).

Clasament play-off
1.Astra    5    3    1    1     7-3    36
2. Steaua    5     4    1    0     9-3    35
3. Pandurii    5    1    3    1     4-3    30
4. Dinamo    5    1    3    1     5-7    30
5. Viitorul    5    0    2    3     4-9    25
6. ASA    5    0    2    3     2-6    21    

Clasament play-out
7. CSMS    5    2    1    2     6-5    26
8. Craiova    5    3    0    2     6-5    25
9. CFR    5    2    2    1     5-3    22
10. Voluntari    5    3    1    1     5-5    22
11. Botoşani    5    2    1    2     9-7    20
12. Chiajna    5    2    2    1     5-3    17
13. Timiş    5    0    2    3     3-10    15
14. Petrolul    5    1    1    3     3-5    8    


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.