Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Vaştag nu mai vrea post în Federaţie

Ziarul de Vrancea
13 ian 2016 528 vizualizări
Triplul campion mondial Francisc Vaştag nu mai vrea să facă parte din viitoarea echipă de conducere a Federaţiei Romane de Box şi a decis să nu mai candideze la Adunarea Generală Extraordinară de Alegeri.

În opinia fostului vicepreşedinte din mandatul lui Leonard Doroftei, boxul romanesc are de suferit din cauza orgoliilor. Fostul mare campion Francisc Vaştag spune că e sătul de confruntările interne care au afectat atat imaginea Federaţiei Romane de Box, cat şi rezultatele din ultimii ani. Francisc Vaştag se arată interesat, însă, de menţinerea Centrului Olimpic de Tineret din municipiul de pe Barzava.

Campionat european de şah în Romania

Romania va găzdui Campionatul European individual feminin de şah, competiţie programată în perioada 26 mai - 8 iunie, la Mamaia, informează site-ul oficial al federaţiei de specialitate din ţara noastră.  Federaţia Romana de şah şi Asociaţia ''Mind Games & Events'', sub patronajul Federaţiei Europene de  şah (ECU), vor organiza competiţia supremă continentală individuală pentru femei.  A 17-a ediţie a Campionatului European individual feminin de şah este deschisă tuturor jucătoarelor ce reprezintă asociaţiile naţionale componente ale Federaţiei Europene de şah.  Turneul se va desfăşura în cadrul complexului de patru stele ''Comandor-Amiral'' din Mamaia. Campionatul European feminin individual de şah este parte integrantă a ciclului Campionatului Mondial. în concordanţă cu regulamentele federaţiei internaţionale şi decizia consiliului de conducere a ECU. Primele 14 jucătoare  se vor califica în întrecerea pentru titlul mondial.


Barça are bani de clauze

Mijlocaşul formaţiei Schalke 04, Leroy Sané, ar putea ajunge la FC Barcelona, după ce gruparea catalană este pregătită să plătească clauza de reziliere de 37 de milioane de euro, informează L'Equipe. Potrivit sursei citate, Sané ar urma să ajungă la FC Barcelona la finalul sezonului, catalanii propunandu-i un contract pe şase sezoane. !n varstă de 20 de ani, Leroy Sané are contract cu Schalke pană în 2019.

Spalletti revine la Roma

Tehnicianul Rudi Garcia a fost demis de la AS Roma, ieri, el urmand să fie înlocuit cu Luciano Spalletti. În varstă de 51 de ani, Rudi Garcia, venit la AS Roma în 2013, a fost extrem de criticat în ultimele săptămani, iar, miercuri, a fost informat de patronii americani că a fost demis. Luciano Spalletti (56 de ani) a mai condus AS Roma în perioada 2005/2009, el urmand să semneze un contract pe un sezon şi jumătate.

Mondragon a vrut să se sinucidă

Fostul portar al echipei naţionale a Columbiei, Faryd Mondragon, a fost spitalizat în stare gravă, miercuri, la Cali, după o tentativă de sinucidere, informează L'Equipe. Înainte dee tentativa de sinucidere, Mondragon a postat un mesaj pe contul său de Instagram, care apoi a fost şters: "Nu există altcineva în afară de mine care să-mi poată judeca viaţa. M-am săturat să fiu judecat de alţii fără să am posibilitatea să mă apăr".Conform presei columbiene, Mondragon a înghiţit o doză mare de antidepresive. Faryd Mondragon, în varstă de 44 de ani, a evoluat în cariera sa la formaţiile Deportivo Cali, Real Cartagena, Santa Fé, Cerro Porteno, Argentinos Juniors, Independiente, Real Zaragoza, FC Metz, Galatasaray Istanbul, FC Köln şi Philadelphia Union. Mondragon are 51 de prezenţe în naţionala Columbiei şi a participat la ediţiile din 1994 şi 1998 ale Cupei Mondiale.

Peterhansel, în pericol de penalizare

Comisarii sportivi vor anunţa ieri o decizie în presupusul caz de realimentare ilegală efectuată de pilotul francez Stéphane Peterhansel (Peugeot DKR2008), liderul clasei auto a Raliului Dakar 2016. Un pilot al echipei Mini a observat o realimentare a maşinii lui Peterhansel la kilometrul 180 al etapei de luni, într-o zonă în care nu era permisă această opţiune.  Peterhansel, 50 ani, caştigător al cursei Dakar de 6 ori la clasa auto şi de 5 ori la clasa auto, a fost convocat de comisarii sportivi să dea explicaţii la finalul etapei a 8-a din Argentina. Sancţiunea pentru o realimentare ilegală merge de la penalizarea cu 6 ore pană la descalificarea din cursă.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.