Sport

Din ciclul ”capra vecinului”

Ziarul de Vrancea
27 dec 2015 702 vizualizări
Gimnastul Marian Drăgulescu este nemulţumit că luni şi altor sportivi nu i s-a suplimentat prima de medalie ca handbalistelor

Gimnastul Marian Drăgulescu, medaliat cu argint la sărituri în cadrul Campionatelor Mondiale de la Glasgow, s-a declarat nemulţumit de faptul că Guvernul a suplimentat numai premiile acordate echipei feminine de handbal, care a ocupat locul III la CM din Danemarca, nu şi celorlalţi medaliaţi din 2015.
Într-un interviu acordat cotidianului Adevărul, Drăgulescu a afirmat că a fost premiat cu 37.000 de lei, conform legii sportului, pentru arginul mondial, în timp ce handbalistele au primit un premiu de patru ori ori mai mare decat cel prevăzut (14.800 de lei), ajungand la 60.000 de lei pentru bronzul de la CM, printr-o decizie a Guvernului. "Mie mi se părea corect să fim apreciaţi şi stimulaţi la fel, dar iată că argintul meu nu face cat bronzul handbalistelor. Eu am caştigat medalia la începutul lunii noiembrie şi peste puţin timp s-a produs schimbarea de guvern. Ideea e că pe mine nu m-a băgat nimeni în seamă, nu m-a felicitat nimeni, nu m-a chemat nimeni de la niciun Guvern sau vreo autoritate locală să-mi dea o floare sau o diplomă. Inclusiv actualul premier a spus că primele sunt inadmisibil de mici şi sunt total de acord cu dansul, dar nu cerem altceva decat să fim trataţi în mod echitabil. Am tot respectul meu pentru performanţa fetelor de la handbal, le felicit, nu am nimic cu ele, tot ce ne dorim e ca sportivii care au obţinut performanţe la Mondiale în acest an să fie premiaţi la fel", a declarat gimnastul.
El a precizat că a vorbit şi cu alţi medaliaţi cărora nu le-au fost suplimentate premiile. "Da, am vorbit, suntem solidari, şi nu o să o lasăm lucrurile să rămană aşa. În ianuarie o să mergem pe la toate emisiunile televizate şi o să ne spunem oful. Pană la urmă, vorbim de o mană de performanţe, în gimnastică, judo şi scrimă, nu e ca şi cum am da bugetul statului peste cap. Şi-aşa mai suntem puţini sportivi de la care se aşteaptă medalii la Olimpiadă, e păcat ca şi aceia să se simtă frustraţi, nebăgaţi în seamă şi nemotivaţi."
În aceeşi situaţie cu Drăgulescu mai sunt gimnasta Larisa Iordache (bronz la individual compus la CM), judoka Corina Căprioriu şi Andreea Chiţu (argint la CM de la Astana), echipa feminină de spadă, în componenţa Ana Maria Branză, Simona Pop, Simona Gherman şi Loredana Dinu (argint la CM de la Moscova) şi sabrerul Tiberiu Dolniceanu (bronz la CM de la Moscova).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.