Sport

Accident mortal în IndyCar

Ziarul de Vrancea
25 aug 2015 680 vizualizări
Pilotul Justin Wilson a decedat după ce a fost lovit în cap de resturile unei maşini

Pilotul britanic Justin Wilson a murit, luni, la spital, după ce a fost lovit în cap de resturile provenite dintr-o coliziune produsă în timpul cursei de 500 de mile de la Pocono (Statele Unite), desfăşurată duminică în campionatul nord-american de automobilism IndyCar, au anunţat organizatorii. Justin Wilson, 37 de ani, a intrat în comă după accidentul survenit în cel de-al 179-lea tur din cele 200 ale cursei desfăşurate pe “tricky triangle” din Pocono.  Americanul Sage Karam (Chip Ganassi) s-a izbit de un parapet de protecţie, iar în urma impactului o bucată din monopostul său s-a desprins, lovindu-l pe Wilson.  ''Este o zi foarte tristă pentru IndyCar şi pentru întreaga comunitate a sportului automobilistic'', a declarat Mark Miles, directorului general al campionatului IndyCar, salutand talent şi modestia lui Wilson, ''unul dintre cei mai respectaţi membri ai paddock-ului''. 
Fostul pilot al echipei Andretti Autosport a fost transportat cu elicopterul imediat la secţia de terapie intensivă a spitalului Allentown (Pennsylvania), dar nu şi-a mai recăpătat cunoştinţa.  Andretti Autosport i-a adus omagiu lui Wilson prin intermediul unui comunicat, descriind-ul drept un ''pilot magnific şi un membru preţios al echipei''. Născut la Sheffield (Anglia), tată a doi copii, Justin Wilson evolua din 2008 în IndyCar şi avea trei victorii în cel mai popular campionat al monoposturilor din SUA.  Pilotul britanic a petrecut şi un sezon în Formula 1, în 2003 la Minardi, iar apoi la Jaguar, cu care a obţinut un punct în Campionatul Mondial, graţie unui loc 8 ocupat la Marele Premiu al Statelor Unite.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.