Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Becali se mai gandeşte cu William şi Alibec

Ziarul de Vrancea
26 iul 2015 766 vizualizări
Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, sambătă, că în funcţie de rezultatul primei manşe cu Partizan Belgrad, din turul trei preliminar al Ligii Campionilor, se va şti dacă vor veni la gruparea bucureşteană Denis Alibec şi William De Amorim de la Astra Giurgiu.

"Miercuri vedem dacă vin Alibec şi De Amorim. în funcţie de rezultatul care va fi cu Partizan", a spus Becali. Pe de altă parte, Gigi Becali este de părere că Gabriel Iancu nu poate face faţă la Steaua: "Iancu nu cred că poate face faţă la Steaua, dar dacă vrea Mirel  să-l ţină, să-l ţină. Eu l-aş da undeva împrumut". În ceea ce priveşte meciul cu CFR Cluj, terminat la egalitate, scor 1-1, Becali a spus că nu are de ce să fie dezamăgit. "De ce să fiu dezamăgit? Noi am folosit echipa a doua şi s-a jucat numai la poarta lor. CFR a avut un şut pe poartă şi a dat un gol. Mie mi s-a părut că s-a mişcat bine echipa", a afirmat el.

Două eşecuri în Turcia

Naţionala de volei masculin a Romaniei a fost învinsă, în deplasare, de două ori de către reprezentativa Turciei, cu 1-3 (-29, -21, 20, -21) vineri şi cu 0-3 (-11, -24, -22) sambătă. Anterior, echipa Romaniei a obţinut următoarele rezultate în grupa B: 0-3, 1-3 cu Grecia (în deplasare) şi 3-0, 3-1 cu Belarus (pe teren propriu). Programul echipei Romaniei în continuare este următorul: Romania-Slovenia (31 iulie şi 1 august), Croaţia-Romania ( 8 şi 9 august).  Obiectivul echipei Romaniei este calificarea la Turneul Final Four al competiţiei, la care vor ajunge trei echipe din faza grupelor (caştigătoarele, plus o formaţie de pe locul 2 cu cea mai bună linie de clasament), alături de echipa organizatoare, care nu a fost încă stabilită. Caştigătoarea Ligii Europene va avea drept de joc la următoarea ediţie a Ligii Mondiale de volei masculin.

Platini, primul în topul influenţei

Preşedintele UEFA, Michel Platini, este cea mai influentă personalitate din lumea fotbalului mondial, conform unui clasament al postului american ESPN, în care locul doi este ocupat de impresarul portughez Jorge Mendes, iar pe cinci se află fotbalistul argentinian Lionel Messi. Conform acestui top, Platini şi Mendes sunt urmaţi de Richard Scudamore (preşedintele Premier League), Karl-Heinz Rummenigge (preşedinte Bayern München), Lionel Messi, Florentino Perez (preşedinte Real Madrid), Nasser al-Khelaifi (preşedinte Paris Saint-Germain), Sepp Blatter (preşedintele FIFA), Cristiano Ronaldo şi Gianni Infantino (secretar general UEFA). În topul 50 realizat de ESPN se află şi două femei: Loretta Lynch, procurorul care se ocupă de ancheta FIFA (locul 49), şi Marina Granovskaia, membru în Consiliul de Administraţie al clubului Chelsea (locul 24).

Victorie pentru Dan Petrescu în China

Echipa Jiangsu Sainty, antrenată de Dan Petrescu şi la care joacă Marius Constantin, a învins, sambătă, în deplasare, cu scorul de 3-2, formaţia Liaoning Whowin, la care evoluează Eric Bicfalvi, într-un meci din etapa a XXI-a a campionatului Chinei, informează fifa.com.Golurile învingătorilor au fost marcate de Kjartansson '34, Ren Hang şi Solvi Ottensen. Pentru Liaoning Whowin a înscris Chuka, de două ori. Eric Bicfalvi a jucat în prima repriză, el fiind schimbat la pauză chiar cu autorul celor două goluri, Chuka. Marius Constantin a fost integralist.

Rusia organizează Cupa Confederaţiilor

Cupa Confederaţiilor va avea loc în 2017, cu un an înainte de Cupa Mondială, în perioada 17 iunie - 2 iulie, în Rusia, a anunţat, sambătă, forul fotbalistic mondial.  La competiţie vor participa Rusia (ţara gazdă), Germania (campioana mondială en-titre), Australia (caştigătoarea Cupei Asiei), Chile (caştigătoarea Copa America), caştigătoarea Gold Cup, a Cupei Africii pe Naţiuni 2016, a Euro-2016 şi a Cupei Oceaniei 2016. Tragerea la sorţi pentru Cupa Confederaţiilor va avea loc în noiembrie 2016.

Greşeala recunoscută

Arbitrul Mark Geiger a recunoscut că a greşit la semifinala Gold Cup dintre Panama şi Mexic şi că erorile sale au influenţat rezultatul meciului, a precizat preşedintele CONCACAF, Alfredo Hawit, într-un comunicat. "CONCACAF regretă cincumstanţele, dar acceptă faptul că astfel de erori umane fac parte din joc", se mai arată în comunicat. Selecţionata Mexicului a învins, miercuri, la Atlanta, naţionala din Panama, scor 2-1 după prelungiri, golurile fiind marcate de Guardado ('90^10  şi 105^1 – ambele dinpenalti), respectiv Torres ('57).. Una dintre loviturile de pedeapsă  acordate de Mark Geiger a provocat proteste vehemente şi o busculadă. În finala mică a competiţiei, disputată la Philadelphia, Panama şi SUA au terminat la egalitate, 1-1, scorul fiind 3-2 la lovituri de departajare pentru istmici. Azi noapte  s-a disputat finala mare, între Mexic şi Jamaica.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.