Sport

Prima medalie la Baku

Ziarul de Vrancea
16 iun 2015 533 vizualizări
Caiacistele Roxana Borha şi Elena Meroniac au obţinut bronzul în proba de 500 m

Echipajul format din Roxana Borha şi Elena Meroniac a ocupat locul doi în proba de caiac dublu pe distanţa de 500 de metri, reuşind astfel să aducă prima medalie pentru Romania la Jocurile Europene de la Baku. Medalia de aur a fost caştigată de Serbia, iar bronzul a revenit Ungariei.  Roxana Borha şi Elena Meroniac sunt campioane europene en-titre la caiac dublu pe distanţa de 1.000 de metri şi vicecampioane europene pe distanţa de 500 de metri.  În proba de caiac- 4 masculin, echipajul format din Nicolae Burciu, Dan Costea, Petruş Gavrilă şi Constantin Mironescu a ocupat ultimul loc, al optulea. Aurul a revenit echipajului Ungariei, urmat de cele din Rusia şi Belarus.
* Sportivul roman Daniel Ciornei a ocupat locul al 31-lea după faza preliminară a concursului individual de tir cu arcul ieri, la Jocurile Europene de la Baklu (Azerbaidjan).  Ciornei (26 ani) a acumulat 654 puncte, în condiţiile în care primul clasat, italianul Mauro Nespoli, a avut 683, iar ultimul, kosovarul Hazir Asllani, a avut 554 puncte. În primul tur la fazei eliminatorii, 32-imi, Ciornei se va lupta pe 20 iunie cu austriacul Johan Weiss pentru un loc în fazele superioare. Weiss a ocupat în preliminarii locul 34, cu 651 puncte.

* Echipa naţională de polo juniori a Romaniei a fost învinsă, ieri, de reprezentativa Serbiei, cu scorul de 2-8.  Golurile echipei Romaniei au fost marcate de Antipa şi Drăghici. Tricolorii mici au încheiat grupa B a competiţiei pe locul 3, cu 3 puncte, după o victorie cu Azerbaidjan, scor 9-6, şi două înfrangeri, cu Germania, scor 5-10, şi cu Ungaria, scor 3-18. Astfel, au disputat meci eliminatoriu cu Serbia pentru calificarea în sferturile de finală, ratand această fază. Caştigătoarele grupelor, adică Italia, Ungaria, Croaţia şi Spania s-au calificat direct în sferturi, iar acestora li se vor alătura caştigătoarele din baraj, adică Serbia, Rusia (11-8 cu Muntenegru), Grecia (16-7 cu Franţa) şi Germania (13-7 cu Slovacia). Meciurile din sferturi sunt următoarele: Rusia - Spania, Germania - Croaţia, Grecia - Ungaria şi Italia - Serbia.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.