Sport

Confruntări de vis în Fed Cup

Ziarul de Vrancea
15 apr 2015 441 vizualizări
In afara Mariei Şarapova şi a Simonei Halep toate marile jucătoare se vor înfrunta în partidele din week-end * revin în arenă Petra Kvitova şi Martina Hingis * semifinalele competiţiei sunt Rusia – Germania şi Cehia – Franţa

Jucătoarea de tenis Maria Şarapova, locul 2 WTA, nu va juca în meciul pe care echipa Rusiei îl va disputa la sfarşitul acestei saptămani, pe teren propriu, la Soci, împotriva Germaniei, în semifinalele Fed Cup. Maria Şarapova, în varstă de 27 de ani, s-a accidentat la picior în timpul turneului de la Miami şi nu va fi refăcută pentru întalnirea cu Germania. Căpitanul echipei de Fed Cup a Rusiei, Anastasia Mîskina a anunţat că înlocuitoarea Mariei Şarapova, va fi Vera Zvonareva (137), fost număr 2 mondial în anul 2010, an în care a jucat finale la Wimbledon şi US Open. De asemenea, Zvonareva  este şi o foarte bună jucătoare de dublucu titluri la Australian Open şi US Open). Ea revine în echipa Rusiei după o pauză de patru ani. Din echipa rusă mai fac parte Svetlana Kuzneţova (24), Anastasia Pavliucenkova (38) şi Elena Vesnina (71). Germania (căpitan nejucător, Barbara Rittner) merge la Soci cu cea mai bună echipă posibilă: Andrea Petkovic (11), Angelique Kerber (14), Sabine Lisicki (19) şi Julia Görges (63).  Scorul întalnirilor de Fed Cup între cele două ţări este 3-1 pentru Rusia.
Cealaltă semifinală se dispută la Ostrava şi opune Cehiei echipa Franţei. În echipa gazdă, revine Petra Kvitova (4 WTA), alături de Karolina Pliskova (12), Lucie Safarova (13) şi Barbora Zahlavova (23), iar Amélie Mauresmo a selecţionat în formaţia franceză pe Alizé Cornet (28), Caroline Garcia (29), Kristina Mladenovic (58) şi Pauline Parmentier (89). Franţa conduce la întalniri directe cu 3-2, însă în acest an Cehia, care are şi avantajul terenului, se arată mai puternică.
În barajul de menţinere /promovare în Grupa Mondială I, în afara întalnirii Canada – Romania de la Montreal, se mai dispută jocurile Italia – SUA (la Palermo), Olanda – Australia (la s’Hertogenbosch) şi Polonia – Elveţia (la Zielona Gora).În echipa americană (pregătită de celebra Mary Joe Fernandez), este şi liderul mondial, Serena Williams, însă nu şi sora acesteia, Venus. Lotul american este completat de Alison Riske (45), Lauren Davis (57 - înlocuitoarea lui Venus) şi Christina McHale (65). Echipa Italiei (căpitan, Corrado Barazzutti) se prezintă cu Sara Errani (15), Flavia Pennetta (26), Camila Giorgi (36) şi Karin Knapp (55). Este demn de remarcat şi faptul că, în echipa Elveţiei va juca în partida cu Polonia şi legendara Martina Hingis.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.