Sport

Aprigă revanşă a Argentinei

Ziarul de Vrancea
4 sep 2014 601 vizualizări
Angel di Maria a fost eroul meciului în care echipa sud-americană a învins Germania cu 4-2, chiar la Düsseldorf Înainte de startul partidelor din preliminariile Euro2016, mai multe echipe au susţinut partide de verificare, la loc de cinste fiind amicalul de lux Germania – Argentina, disputat la Düsseldorf, reeditarea finalei Cupei Mondiale.

Sud-americanii şi-au luat o revanşă de orgoliu, la primul meci disputat sub comanda lui Gerardo “Tata” Martino, în ciuda absenţei lui Messi din echipă. A apărut, în schimb, marele absent al finalei, Angel di Maria, care a fost omul meciului, înscrind un gol şi pasand decisiv la celelalte. Sud-americanii au îngenuncheat “Mannschaft” în două minute din prima repriză, pein Sergio Agüero (’38) şi Erik Lamela (’40), iar în startul reprizei secunde scorul căpăta proporţii, după ce au înscris Federico Fernandez (’47) şi Di Maria (’50). La două minute, André Schürrle a redus din handicap, iar eroul Germaniei din finala de pe “Maracanã”, Mario Götze a stabilit în minutul 78, scorul final de 4-2 pentru Germania.
Germania a aliniat doar patru jucători care au evoluat în finala Mondialului 2014, în timp ce Argentina a avut pe teren 7 fotbalişti utilizaţi în data de 13 iulie. Echipa ''Albiceleste'' a pus capăt seriei de 18 meciuri fără înfrangere a echipei Germaniei, care duminică va debuta împotriva Scoţiei în preliminariile EURO 2016.
* Tot miercuri s-au disputat şi alte meciuri amicale. Trebuie de remarcat reuşita lui Deivydas Matulevicius, atacantul echipei Pandurii Targu Jiu, din minutul 42 al partidei disputată la Linz între Lituania şi Emiratele Arabe Unite. Matulevicius a jucat pană în min. 66, iar portarul Stelei, Giedrus Arlauskis a stat pe banca de rezerve. Arabii au egalat în min. 90^3 prin Abdulaziz Sanqour.
Echipa Turciei a reuşit să învingă Danemarca, la Odense, printr-un gol marcat în timpul adiţional de Ozan Tufan. Nordicii au deschis scorul dintr-un penalty transformat de Agger (’34), iar Olcay a egalat în min. 68. Anglia a avut o evoluţie searbădă pe Wembley în faţa Norvegiei, fiind salvată de penaltiul transformat de Rooney, în min. 68.Într-un meci arbitrat la Kiev de o brigadă romanească, în frunte cu Ovidiu Haţegan, Ucraina a învins Republica Moldova cu 1-0. Surprinzător, la Praga, Cehia a fost învinsă cu 0-1 de SUA (Bedoya – ’39).
Alte rezultate: Rusia – Azerbaidjan 4-0; Maroc – Qatar 0-0; Letonia – Armenia 2-0; Irlanda – Oman 2-0.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.