Sport

În Focșani, despre baschet, handbal și sport în general

Cătălin VLĂDESCU
25 sep 2019 3237 vizualizări

În România, performanțele sportive, la cel mai înalt nivel, sunt din păcate din ce în ce mai puține în ultima vreme, chiar și în discipline sportive în care altă dată eram cei mai buni din lume. Din păcate, și mai puțini sunt cei care încă mai cred în sport și sportivi. Tot mai puțini sunt cei care mai acordă importanța cuvenită în societatea noastră, în viață noastră de zi cu zi până la urmă, sportului de masă, sportului din școli, acolo unde orele de educație fizică sunt tot mai puține, iar profesorii care predau aceste ore sunt văzuți ca făcând parte din categoria “și alții”.

Dureros este că această nedreaptă etichetă, este pusă în multe situații chiar de colegii lor de breaslă. Pe acest fond, la Focșani, încă se mai face performanță, la cel mai înalt nivel, iar sportul este iubit cu adevărat, într-un fel special, cu suflet, patimă, lacrimi și mai ales, necondiționat, așa cum poate nu se mai întâmplă nicăieri în țară. Focșaniul se mândrește cu două echipe în cele mai importante ligi ale țări, Liga Zimbrilor și Liga Națională, în două dintre cele mai iubite sporturi de echipă din lume: handbalul, respectiv baschetul.

Dacă la handbal, întrăm, iată, în cel de-al 5-lea an de Liga Națională, la baschet ne pregătim pentru debutul în cel de-al 2-lea an, pe prima scenă baschetbalistică a țării. Cele două performanțe sportive, de înalt nivel, au avut și una și cealaltă același punct comun: “în spate” au fost oameni care au crezut cu tărie în importanța sportului, oameni care au făcut lucrurile așa cum trebuie, încet, pas cu pas, fără să sară peste etapele firești în drumul anevoios, dar atât de frumos al performanței. La handbal a fost Viorel Ciubotaru, iar la bachet, Petruț Mihai. Amândoi s-au bucurat și se bucură, lăudabil dealtfel, de sprijin din partea oamenilor cu putere de decizie, dar, poate și mai important, de suport moral și necondiționat din partea iubitorilor de sport din Focșani. Fără aceste două elemente de sprijin, munca lor, fără îndoială, ar fi fost mult mai grea, dacă nu chiar imposibilă.

Liga Zimbrilor a început deja de o lună, cu patru etape în care elevii lui Dalibor Cutura au câștigat de 3 ori și au terminat la egalitate cu CSM București, în deplasare…baschetul se pregătește de prima reprezentație oficiala, din acest sezon Debutul se va face  în Cupa României, sâmbătă, 5 octombrie, de la ora 17:00, într-un meci cu CSM Târgu Jiu, urmând ca prima etapă de campionat să se dispute pe 19 octombrie, cu aceeași echipă. Ambele meciuri vor avea loc acasă, în Sala Polivalentă din Focșani, băieții noștri, pregătiți de Petruț Mihai, având nevoie de sprijinul suporterilor, așteptând și ei o sală plină, așa cum se întâmplă de fiecare dată, la meciurile colegilor lor de la handbal.

Până la debutul în noul sezon, baschetbaliștii focșăneni pot fi întâlniți, timp de o ora, duminică aceasta, pe 29 septembrie, în fața magazinului Decathlon din Focșani, într-un mega eveniment la care sunt așteptați, cu mic cu mare, toți cei care iubesc sportul în general, baschetul în particular. Va fi un eveniment demonstrativ de aruncări la coșul de baschet, la care vor putea participa active, toți cei care-și doresc acest lucru, indiferent de vârstă, pentru că nu-i așa, cu toții iubim sportul. (Cătălin Vlădescu)

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.