Sport

Oltchim moare, dar nu se predă!

Condurache Rodica
10 mar 2013 1538 vizualizări
Handbalistele valcene au avut un final entuziasmant la Budapesta şi a învins Ferencvaros TC cu 30-23 (15-15) în grupa a doua principală din Liga Campionilor

Meciul de la Budapesta cu FTC era crucial pentru viitorul handbalistelor de la Oltchim în Liga Campionilor, o înfrangere însemnand, practic, eliminarea timpurie din competiţie. Cu un lot de doar 13 jucătoare, valcencele au disputat un meci foarte greu, diferenţa de şapte goluri fiind făcută doar în final. Oltchim a început meciul curajos, cu Katarina Bulatovic în prim plan (două goluri în start), pană la ieşirea la rampă a celei mai valoroase jucătoare maghiare, Zsuzsana Tömöri, astfel încat Ferencvaros a preluat conducerea ostilităţilor. FTC a condus în cateva randuri la două goluri diferenţă (7-5, 9-7, 11-9, 13-11), dar de fiecare dată Oltchim a egalat. La 13-13, două contraatacuri finalizate de Sandy Barbosa şi Iulia Managarova au adus Oltchim în avantaj, dar scorul pauzei a fost egal.
FTC a încercat din nou să se distanţeze în startul reprizei secunde, dar la 17-17, valcencele au reuşit un gol extrem de important prin Aurelia Brădeanu în inferioritate. Intrarea în poartă a Silvia Navarro în locul Paulei Ungureanu a fost extrem de inspirată, iberica exasperandu-le pe unguroaice cu paradele ei senzaţionale. Din minutul 38, pe teren a existat o singură echipă în teren, Oltchim, care a dus scorul la dimensiuni imposibil de anticipat timp de trei sferturi de meci. Katarina Bulatovic (7 goluri), Sandy Barbosa (5), Iulia Managarova (5), Aurelia Brădeanu (4), Oana Manea (4), Iulia Curea (3), Allison Pineau (3) au fost marcatoarele Oltchimului, care are acum avantajul meciurilor directe în confruntările cu FTC. Pentru a se califica în semifinalele Ligii Campionilor, elevele antrenorului Jakob Vestergaard trebuie să învingă în ultimul meci, pe 17 martie, pe Krim Ljubljana în sala "Traian". În cazul unei victorii la cinci puncte diferenţă, Oltchim ar putea chiar caştiga grupa, evitand astfel o confruntare cu Györ în semifinale.
HC Zalău, aproape de semifinale
* Echipa de handbal feminin HC Zalău a învins, ieri, pe teren propriu, formaţia spaniolă Itxako Navarra, cu scorul de 31-23 (15-10), în manşa tur din sferturile de finală ale Cupei EHF. Partida retur se va juca luni, tot la Zalău, iar caştigătoarea dublei manşe va obţine calificarea în semifinalele competiţiei, programate în 6-7, respectiv 13-14 aprilie. Adversară va fi învingătoarea din dubla dintre Astrahanocika (Rusia) şi Metz Handball (Franţa). În primul meci, disputat la Astrahan, echipa rusă a caştigat cu 26-19.
* Vicecampioana Romaniei  la handbal masculin, Ştiinţa Bacău a fost învinsă, sambătă, în deplasare, de formaţia turcă Beşiktaş JK, scor 23-25 (10-15), în cea de-a patra etapă din grupa D a Cupei EHF.Ştiinţa Bacău rămane astfel cu două  puncte în grupa D (locul 3), la fel ca Beşiktaş (4). Primele două clasate din fiecare dintre cele patru grupe vor obţine calificarea în sferturile de finală ale Cupei EHF, fază ale cărei partide sunt eliminatorii şi se vor juca în 20-21, respectiv 27-28 aprilie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.