Sport

Ne-am calificat in primele opt echipe ale tarii la U17

Ciprian Fânaru
20 apr 2011 631 vizualizări
Echipele de la LPS Focsani se pregatesc pentru turneele finale de la Calarasi si Iasi u echipa U 13 a plecat ieri intr-un turneu in Belgia

Baschetbalistii de la LPS Focsani nu au avut nici o problema in a obtine calificarea pentru turneul final rezervat categoriei de virsta U17. Sportivii antrenati de Mihai Petrut si Mircea Petrisor au invins in doua meciuri din cadrul turneului zonal desfasurat la finalul saptamini trecute la Calarasi, obtinind astfel biletele pentru intrecerea finala. 57 "" 52 cu CSS Unirea Iasi si 84 "" 78 cu formatia locala, CSM Royal, sint rezultatele care au propulsat formatia focsaneana in cele mai bune opt din tara la aceasta categorie. Andrei Neguroiu, Ionut Mirea, Vlad Mislea, Sorin Seciu, Dragos Mihalcea, Tudor Vechiu, Vasile Pirvu si Alexandru Chirca au aparat culorile Focsaniului la turneul de la Calarasi. în faza superioara a competitiei, vor fi alcatuite doua grupe a cite patru echipe, iar primele doua clasate se vor califica la turneul final al Campionatului National.


27 aprilie "" 1 mai, turneu final U18 la Iasi


Federatia Romana de Baschet a anuntat ca turneul final al Campionatului National "U18", masculin, se va desfasura in Sala Sporturilor din Iasi, in perioada 27 aprilie "" 1 mai. Avind din nou statutul de gazde, cei de la CSS Unirea Iasi pornesc cu prima sansa in pastrarea trofeului pe malul Bahluiului. Focsanenii au reusit calificarea dupa o evolutie buna la cele doua turnee semifinale, unul dintre ele disputat chiar la Focsani. In total, vrincenii au izbutit cinci victorii. Din pacate, grupa in care au fost repartizati baschetbalistii pregatiti de Mihai Petrut este dificila, acestia urmind sa infrunte formatia gazda CSS Unirea Iasi, CSA Steaua Turabo Bucuresti si CSS Tirgoviste. Grupa B este formata din echipele Phoenix Galati, LPS CSS Bihorul Oradea, CSS Ploiesti si CSS Deva. Importanta este calificarea in primele patru echipe ale tarii, obiectiv enuntat de altfel de antrenorul focsanenilor, pentru ca apoi orice succes obtinut sa echivaleze cu o medalie nationala.


Echipa U13 a plecat in Belgia


Echipa de baschet U13 de la LPS Focsani a ajuns ieri la Wanze (Belgia), unde participa la un turneu international ajuns la cea de-a 11 editie si la care s-au inscris 16 echipe din cinci tari. Lotul pe care se bazeaza antrenorii Catalin Dondoi si Mihai Petrut este format din 11 jucatori: Florin Nistor, Florin Caragata, Flavian Abram, Sebastian Tatu, Liviu Draghici, Radu Tanase, Mihai Cherechesu, Radu Virna, Octavian Toma, George Dinu si Bogdan Preda. Costurile deplasarii au fost asigurate de LPS, dar si de parintii tinerilor sportivi. în 2009, echipa Under 14 a Liceului cu Program Sportiv Focsani a triumfat la intrecerea din Belgia dupa ce a invins in turneul pentru locurile 1-4 pe Neuville (Belgia), scor 37-33, pe Liege (Belgia), scor 31-15 si pe Andenne (Belgia), scor 39-23. (Ciprian FANARU)


Echipa Colegiului Cuza, pe primul la Memorialul "Alexandru Nagat"


Echipa Colegiului National "Al. I. Cuza" a cistigat editie a treia a Memorialului "Alexandru Nagat" la baschet licee, la care au participat formatia gazda (prof. Ioan Grigoriu), Colegiul Unirea (prof. Maria Rusan), Colegiul Economic (prof. Catalin Pirlea) si Colegiul Tehnic Edmond Nicolau (prof. Ionel Ambrosie). în deschiderea intrecerii s-a tinut un moment de reculegere in memoria fostului jucator de baschet Alexandru Nagat, trecut in nefiinta in urma cu trei ani, component al echipei cuziste. Turneul a fost cistigat anul acesta de echipa Colegiului "Al. I. Cuza", care a trecut in finala de formatia Colegiului Tehnic Edmond Nicolau, scor 43 "" 38. Pe locul al treilea s-a clasat Colegiul Unirea, urmat in ierarhie de Colegiul Economic. Echipele au fost rasplatite cu premii oferite de parintii fostului elev, cupe, diplome si bani, iar Directia Judeteana de Sport si Tineret a oferit mingi de baschet. (C. F.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.