Sport

Sahistii s-au intrecut la Cupa Martisorului

Ciprian Fânaru
9 mar 2011 898 vizualizări
în perioada 2 - 6 martie s-a desfasurat la Focsani competitia de sah rapid si sah clasic Cupa Martisorului, organizata pe patru turnee, astfel: Turneul Open A, gazduit de Scoala Ion Basgan, la care au participat 24 de copii.

în prima jumatate a clasamentului s-au situat in ordine Alexandra Banciu, Ana-Maria Banciu, Teodor Craciun, Aurelian Cristea, Dragos Cucos, Liviu Bularda, Andrei Postolache, Hana Unchiyama, Radu Bujor, Dragos Toca, Stefan Puscasu, Valentin Rosu. Open B, desfasurat la Scoala "Nicolae Iorga", la care au participat 34 de copii. în prima jumatate a clasamentului s-au situat in ordine Ion Dragos, Alexandru Butunoi, Cristian Ichim, Denisa Lupu, Vlad Bocancea, Alexandru Staicu, Maria Ionita, Robert Apostol, Cosmin Tirdea, Marco Onea, Ionut Morunglav, Robert Nicolau, Cristi Chiriac, Mihaela Smada, Catalin Anton, Andrei Vlad, Andrei Hurdubei. La Turneul Open A, sah clasic, cel mai puternic, omologat la Federatia Romana de Sah, derulat la Sala Polivalenta, sistem turneu, 7 runde, au participat 4 seniori si 4 dintre cei mai buni juniori ai judetului. în prima jumatate a clasamentului s-au situat in ordine Grigore Malureanu, Catalin-Lucian Patrascu, Bianca-Gabriela Banciu, Cosmin Vasiliu. De remarcat prestatia candidatului de maestru Grigore Malureanu, probabil cel mai in forma sahist vrincean, care, ca si la Cupa Vransah, a obtinut victoria in toate partidele jucate. La Turneul Open B, desfasurat tot la Polivalenta, au participat 14 dintre cei mai buni copii ai judetului. S-au clasat in ordine pe primele locuri Paul Lavric, Aurelian Cristea, Alex Lazar, Teodor Lavric, Gratiela Mengher, Ana-Maria Banciu, Bogdan Arbanas. Aproape toti copiii si juniorii participanti la cele patru turnee sint elevi ai antrenorului Mihai Strimbu. Organizarea, arbitrajul, baza materiala si asistenta tehnica au fost asigurate de Mihai Strimbu, Lucica Dulcescu, Marian Dragan, Doina Popovici, Sandu Gurguiatu, Olimpia Danciu si Anton Soare. în alta ordine de idei, iubitorii sahului sint informati ca in incinta Salii Polivalente o incapere a fost destinata sahului, unde in curind se va organiza pregatire cu copiii si juniorii in alternanta cu punerea la dispozitie pentru joc intre sahisti de toate virstele. (C. FANARU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.