Sport

Sportivii focsaneni, campioni nationali la karate kyokushin

Ciprian Fânaru
24 feb 2011 1994 vizualizări
Ei se lauda cu sase prezente pe podiumul nationalelor

Sala Polivalenta din Bistrita a gazduit la finalul saptaminii trecute Campionatul National de Karate Kyokushin pentru copii sub 10 ani, juniori II (13 "" 14 ani) si tineret (17 "" 18 ani), competitie la care au participat 176 de sportivi de la cluburi din intreaga tara. Dintre acestia, 125 au concurat la proba kumite si 51 la kata. Concursul a fost organizat de Federatia Romana de Karate Kyokushin si Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Bistrita-Nasaud, prin CS Karate Bistrita, cu sprijinul Primariei Bistrita. Sportivii legitimati la CS Viper Gym Focsani, antrenati de Senpai Bogdan Vilcu, au obtinut urmatoarele rezultate: locul I si campion national la kumite copii, categoria mijlocie 9 "" 10 ani "" Robert Giorgian Palcau, locul II si vicecampion national la kumite tineret, categoria B, ^75 kg si locul III la kata tineret, categoria B "" Adrian Andrei Musala, locul II si vicecampion national la kata copii, 7 "" 8 ani si locul III kumite copii categoria mijlocie 7 "" 8 ani "" Roberto Marian Trifan si locul III kumite, juniori II, 13 "" 14 ani, categoria 40 kg "" Petrica Fotache. Pentru detalii si informatii suplimentare puteti accesa site-ul clubului focsanean, www.vipergym.ro. Stilul de karate kyokushin e prezent in Romania de mai bine de un sfert de veac, iar de citiva ani si Focsaniul se regaseste pe harta acestuia. Kyokushin karate e un stil full contact de lupta, ceea ce inseamna ca practicarea sa si competitia se bazeaza pe lupta reala, trebuind sa iti lovesti adversarul fara manusi sau fara echipament de protectie. Kyokushin-ul a fost si e in continua transformare, fiind totodata un sistem de autoaparare folositor si complet. E foarte bun pentru conditie fizica, determinare, spirit, echilibru, viteza, forta, putere si autocontrol. Karate Kyokushin poate fi practicat de oricine, la orice nivel, indiferent de sex, marime ori virsta. Altfel, sportivii de la CS Viper Gym Focsani se pregatesc pentru pentru Campionatul National de juniori III, I si seniori, competitie care se va desfasura la Tg. Mures pe 12 martie. (Ciprian FANARU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739423 zile, 14 ore, 33 minute, 39 secunde
Felicitari, ne putem mandri cu ei ca sunt din Focsani, de mici se afirma prin performante la nivel inalt.Sa le uram succes si la mai multe
, acum 739423 zile, 14 ore, 33 minute, 39 secunde
de ce nu-i faceţi cunoscuţi şi pe cei din panciu de la clubul de karate? au obţinut rezultate excepţionale la concursul de pe 20 febr.sau numai cei din focsani există?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.