Social

"Serile pozitive" revin la Focșani

Dana Lepădatu
6 sep 2017 1227 vizualizări

După o scurtă vacanță, "Serile pozitive" revin în forță la Focșani, o dată cu începutul noului an școlar, prima întâlnire având ca subiect tocmai acest eveniment.

Știut este faptul că fiecare început de an școlar este însoțit de tot felul de emoții: entuziasm,bucuria începutului, teama de separare sau frica de nou, toate fiind emoții ale părinților și ale copiilor, care, ne place sau nu, le conștientizăm sau nu,  există și ăși fac simțită prezența în cele mai ciudate feluri. De aici toate întrebările cu cre am putea să ne confruntăm: "Ale cui sunt emoțiile simțite?" "De ce le simțim în felul acesta?" "Ce facem cu ele?" "Cum le gestionăm?". pentru că uneori lucrurile nu sunt chiar atât de simple nici pentru părinți, care transmit aceste emoții copiilor, și nici pentru cei mici, care nu știu cum să le gestioneze. De aici, provocarea lansată de Roxana Maria Baciu, organizatoarea acestor întâlniri la Focșani: Oprește-te o clipă din iureșul și agitația care vine la pachet cu începutul de an școlar și întreabă-te:"Cum ai vrea să fie grădinița sau școala pentru copilul tău?". De cele mai multe ori părinții ăși doresc ca cei mici să nu plângă, să învețe bine, să se adapteze repede, să își faca prieteni buni, de un anumit fel. Toate aceste emoții și trăiri ăși pot găsi răspunsul marți, 11 septembrie, începând cu ora 18.00, când Roxana vă invită să povestiți despre emotiile ce vă însoțesc la început de an școlar, despre provocările pe care le aduce începutul anului școlar pentru copii și pentru părinți deopotrivă, și de ce nu, să învățați fiecare din experiența celorlalți.

Inspirație pentru schimbare

Proiectul „Seri Pozitive” este iniţiat de Asociaţia Schimbare Pozitivă din Cluj Napoca care își propune să ofere o nouă perspectivă asupra vieţii, printr-o schimbare pozitivă. Scopul proiectului Seri Pozitive este de a oferi un cadru de întâlnire şi împărtăşire de informaţii şi experienţă, discuţii pe tematici bine definite, conduse de oameni care au experienţă de viaţă şi care te pot inspira spre a face schimbări pozitive în viaţa ta. Participând la astfel de întâlniri poți găsi soluții la problemele care te frământă, poți socializa şi cunoaște oameni noi şi poți chiar lega prietenii. Probabil fiecare dintre noi a simţit la un moment dat nevoia de a găsi niște răspunsuri la o anumită problemă și i-ar fi prins bine să interacționeze cu cineva care a depășit o situație asemănătoare și care îl poate inspira. Acest lucru își propune să facă Asociația Schimbare pozitivă prin acest proiect, care se derulează în acest moment în Cluj Napoca, București, Satu-Mare, Turda, Târgu Mureș, Constanta, Brașov, Oradea, Iași, Ploiești, Râmnicu Vâlcea și nu în ultimul rând, la Focșani. În toate aceste orașe, Serile pozitive sunt organizate o dată sau de doua ori pe lună, marțea, în aproximativ același interval orar în toate orașele. La Focșani, întâlnirile sunt coordonate de către Roxana Maria Baciu, Formator și Educator parental facilitator al Cercului Siguranței. Participarea la Serile Pozitive se face pe bază unei donaţii de 20 lei, care acoperă cheltuielile de organizare și susținere al proiectului. (Dana LEPĂDATU)

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.