Social

Donează şi tu pentru proiectele vrâncene din Campionatul de Bine

Dana Lepădatu
20 dec 2017 1722 vizualizări

Trei proiecte vrâncene au intrat anul acesta în Campionatul de Bine, organizat de platforma online Bursa Binelui.

Campionatul de Bine este o competiție pentru strângerea de donații adresată ONG-urilor din România, urmărind să transforme organizațiile în fundraiseri, în vederea atragerii de donații. Donatorii sunt încurajaţi să participe, donând sume mici (5, 10 lei) la susținerea financiară a unei cauze. Suma minimă care poate fi donată este de 5 lei. Toată tranzacția este 100% securizată și nu se percepe niciun fel de comision.

 

Micul Prinţ

 

Micul Prinţ este un proiect care vine în ajutorul copiilor cu autism din mediul rural, pentru care drumul la centru pentru terapie este costisitor și peste puterile familiei. Pentru părinți este un efort prea mare să aducă în fiecare zi copiii la terapie, pentru a învăța să fie independenți în activițățile zilnice. Perioada de asistare a unui copil este de 2-3 ani, cu posibilitatea de prelungire, în funcţie de evoluţia acestuia şi de posibilităţile de integrare în alte sisteme de educaţie. Proiectul are ca obiectiv abilitarea şi integrarea socială a copiilor cu sindrom autist, accentuându-se importanţa intervenţiei precoce. Scopul proiectului este oferirea serviciilor de recuperare a copilului cu tulburări de dezvoltare (retardare mintală, tulburări de învăţare, de dezvoltare pervazivă, ADHD şi de comportament disruptiv, de comportament alimentar, de dezvoltare a limbajului, tulburări emoţionale, ticuri) și integrarea lor în învăţământul de masă (şcoli sau grădiniţe). In ultimii ani s-a constatat o creştere continuă a numărului copiilor cu tulburări din spectrul autist, cu tulburări de dezvoltare neuro-motrică sau de limbaj. În întreaga lume, unul din 150 de copii este diagnosticat cu autism, unul din 104 băieţi are tulburări din spectrul autist şi 67 de copii sunt diagnosticaţi zilnic cu asemenea tulburări.

Ani de liceu

Obiectivul proiectului "Ani de liceu"  este de a susţine copiii cu rezultate bune la învăţătură, dar care provin din familii defavorizate, să urmeze cursurile liceului.  Conform statisticilor, 26% din elevii de gimnaziu din mediul rural părăsesc şcoala fără să facă pasul către următoarea etapă, liceul. Acest lucru se întâmplă în principal din cauza lipsei posibilităţii financiare pt asigurarea transportului,a cazării, a achiziţionării materialelor didactice şi a altor nevoi esenţiale pt continuarea cursurilor liceale. Bugetul necesar pentru susţinerea a 10 de copii este de 48.000 de lei, din care 85% va fi direcţionat către costurile pachetului de beneficii, iar 15% către cheltuielile administrative şi de promovare a acestui program. Scopul proiectului este susţinerea a cel puţin 10 copii care au luat examenul de capacitate şi care nu îşi pot permite continuarea studiilor. Fiecare copil inclus în proiect va primi ajutor pentru plata cazării, abonament de transport, masă, haine şi încălţăminte, rechizite şi manuale.

Change Architects

Change Architects este un program educațional ce se adresează copiilor cu vârste între 8 și 18 ani. Această inițiativă oferă copiilor un cadru în care ei devin agenți activi de schimbare prin antreprenoriat social și împlicare comunitară. Proiectele sunt identificate, conduse și implementate de elevi, iar rolul profesorilor este acela de a facilita și încuraja. Programul are la bază aplicarea a 4 pași, simte - imaginează - acţionează – comunică, pe parcursul cărora elevii lucreză în echipe pentru a identifica probleme din jurul lor și a construi și implementa proiecte pentru a rezolva aceste probleme. Ei se transformă din spectatori, în arhitecții propriului viitorul, dobândesc competențe noi cum ar fi gândirea critică, spirit de echipă, empatie, comunicare, leadership, inovare și creativitate. Până la finalul anului școlar asociaţia speră să aibă peste 250 de profesori înscriși și cel puțin 100 de proiecte realizate. Pe parcursul vacanței de vară şi-au propus să organizeze un Summer Camp unde să se întâlnească cu participanții și profesorii. 10 echipe ce au realizat cele mai bune proiecte vor fi invitați la acest Camp. 

 

101 organizaţii înscrise în Campionatul de Bine

 

Campionatul de Bine, organizat de singura platformă online din România unde donațiile sunt necomisionate, Bursa Binelui, a strâns la start la ediţia din acest an nu mai puţin de 101 organizații nonguvernamentale, cu 140 de proiecte sociale înscrise. La finalul Campionatului de Bine vor fi recompensate primele trei proiecte în funcție de numărul donațiilor atrase și al numărului de donatori distincți. Premiile constau în dublarea sumei strânse pe toată perioada Campionatului, în limita a 5.000 euro pentru fiecare proiect câștigător. În cadrul celor patru ediții anterioare, donaţiile au depăşit suma de 275.000 de Euro, valoarea totală a premiilor acordate câștigătorilor de către Bursa Binelui și BCR fiind de încă 60.000 Euro. Prin intermediul Campionatului de Bine, Bursa Binelui încurajează organizațiile neguvernamentale să stabilească o relaţie constantă, pe termen lung, cu publicul larg, donaţiile individuale reprezentând în acest moment instrumentul de fundraising social cu cel mai mare potenţial de creştere în România. Proiectele participante pot fi vizualizate pe BursaBinelui.ro, în secțiunea dedicată Campionatului de Bine. (Dana LEPĂDATU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.