Social

Batrinii ar putea fi ingrijiti la domiciliu

Ciprian Fânaru
3 dec 2008 802 vizualizări
UAMS Odobesti propune primariilor sa se implice intr-un program de ingrijire a batrinilor la domiciu.

Batrinilor singuri li se pregateste ceva. Unitatea de Asistenta Medico-Sociala (U.A.M.S.) Odobesti a derulat in anul 2005 programul "Complex multifunctional de servicii comunitare pentru persoane virstnice", cu finantare BIRD, in parteneriat cu Spitalul Clinic din Odobesti, fialiale de Cruce Rosie si Fundatia de Ingrijiri Comunitare Bucuresti. Acest program nu a functionat si in 2006, dar a prins din nou viata in 2007, continuind si in prezent. In anul 2009 U.A.M.S. Odobesti va acorda servicii de ingrijire specializate in interiorul institutiei, ca urmare a finalizarii lucrarilor de reparatii si amenajare a imobilului dar si a dotarii acestuia. Un prim obiectiv il constituie infiintarea unui "Centru de ingrijiri la domiciliu a persoanelor virstnice cu nevoi medico "" sociale din judetul Vrancea", care sa se afle in subordinea U.A.M.S. Odobesti. Serviciile asigurate la domiciliu persoanelor virstnice vor viza prevenirea marginalizarii si sprijinirea reintegrarii sociale, ajutorul pentru realizarea igienei personale, adaptarea locuintei la la nevoile persoanei virstnice si servicii medicale sub forma consultatiilor si ingrijirilor la domiciliu. Conducerea Unitatii spera ca macar cite un mic serviciu sa se dezvolte in fiecare comuna, acesta depinzind si de implicarea reprezentantilor primariilor din localitatile in care va fi implementat acest proiect. U.A.M.S. poate fi contactata la numarul de telefon 0237/675422 sau la adresa de e-mail uamso@yahoo.com. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.