Social

Pustii romi, incolonati la vaccinare

Raluca Manolache
22 apr 2008 698 vizualizări
Odata cu imunizarea, copiii romi din Homocea si Slobozia Bradului vor fi inscrisi pe listele medicilor de familie

Copiii de etnie roma din Slobozia Bradului si Homocea vor fi vacinati in aceste zile, in cadrul campaniei "Saptamina Europeana a Vaccinarii". Actiunea va fi coordonata pe plan local de Autoritatea de Sanatate Publica (ASP), in perioada 21-27 aprilie, sub sloganul "Sa prevenim, sa protejam, sa ne vaccinam". Dr. Marina Maiorov, directorul adjunct al ASP, spune ca actiunile au demarat de vineri, cind s-a organizat o instruire a mediatorilor sanitari si a asistentilor comunitari. "Sint aceste doua comunitati importante de romi care au restante la vaccinari. Aici, acoperirea vaccinala este mai redusa. Populatia ar trebui sa constientizeze ca trebuie sa faca mai mult pentru propria sanatate si sa respecte dreptul copiilor la vaccinare", a declarat dr. Marina Maiorov. Actiunea se adreseaza in special grupurilor sociale dezavantajate, iar pentru romi au fost tiparite chiar calendare de vaccinare si in limba romani. Chiar daca vacinarile de anul trecut nu au avut rezultatele scontate, medicii spera ca situatia sa se schimbe anul acesta. "Incercam sa ii vaccinam, dar nu stiu ce vom reusi. Am incercat sa-i mobilizam, dar in perioada sarbatorilor nu sint foarte receptivi. Avem vaccin, nu ne putem plinge", a mai spus dr. Marina Maiorov. Cu aceasta ocazie se doreste si inscrierea copiilor de etnie roma pe listele medicilor de familie.


Vaccin 4 in 1


Medicii de familie din Vrancea vor avea la dispozitie, de la 1 octombrie, un nou preparat care va ajuta in preventia a patru boli. Este vorba de un tetravaccin, preparat care va cuprinde serurile impotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive si poliomielitei. In urmatoarea perioada, ASP va demara o actiune de monitorizare a vaccinarilor, in paralel cu analiza stocurilor, in vederea implementarii noului calendar de imunizari. Pentru aceasta se va realiza un plan de pregatire a medicilor de familie in vederea asigurarii unei coordonari profesionale coerente. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.