Politică

Desi nu candideaza, taranistii le cer vrincenilor sa mearga la vot

Ciprian Fânaru
26 nov 2008 748 vizualizări
Partidul National Taranesc Crestin Democrat (PNTCD) nu are candidati la alegerile parlamentare. Este pentru prima data din 1989 incoace cind taranistii nu au nici un candidat pe liste.

Lipsa PNTCD de la primul scrutin uninominal este cauzata de haosul la nivel organizational al gruparii. Cu toate acestea, pozitia partidului este una interesanta, liderii acestuia sfatuindu-i pe cetateni sa mearga la vot. Un aspect oarecum inedit este faptul ca taranistii ii indruma pe cetateni sa voteze oameni cinstiti, neimplicati in scandaluri de coruptie sau cu legaturi cu fostul regim. "Daca votati pentru cineva, votati omul, nu partidul!" este sfatul PNTCD-ului, transmis prin intermediul presedintelui Radu Sirbu. Partidul istoric ia in calcul si varianta in care nici un candidat nu este pe placul electoratului si ii sfatuieste pe alegatori sa se deplaseze totusi la sectiile de votare, pentru a nu da posiblitatea altor cetateni sa decida in locul lor. Celor care aleg acesta varianta le mai este "servita" o povata, anume sa nu lase in alb buletinul de vot, si astfel sa favorizeze eventualele fraude. "Daca nici un candidat nu corespunde exigentelor, aceasta fiind situatia generala, anulati votul prin stampilare de mai multe ori! Nu lasati buletinul de vot alb", transmite Lilian Ilie, seful filialei PNTCD Focsani. Cam asa suna pe scurt indemnurile unui partid alta data puternic, care acum nu numai ca se afla in marja de eroare a sondajelor, dar nici nu exista pe listele alegerilor in sistem uninominal. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.