Politică

Senatorul Petru Filip găseşte mai aproape Bratislava decat… Vrancea

Iulia Crețu
6 sep 2016 1379 vizualizări
Parlamentarul nu a mai fost prin Colegiul care l-a făcut parlamentar în 2012 de ceva vreme

Senatorul PSD de Vrancea, Petru Filip, este o prezenţă scumpă la vedere în judeţul care l-a făcut parlamentar. În schimb, acesta preferă vizitele externe, mai ales că este atribuţiile de preşedintele al Comisiei pentru politică externă îI solicită acest lucru. De pe site-ul Senatului Romaniei aflăm că la finele săptămanii trecute, Petru Filip a fost prezent la Conferinţa pentru politica externă şi de securitate comună şi politica de securitate şi apărare comună, care a avut loc în Bratislava, capitala Slovaciei. Potrivit comunicatului de presă, în prima parte a Conferinţei, lucrările s-au concentrat pe teme generale privind Uniunea Europeană ca actor global, căutând un model nou şi eficace pentru o diplomaţie multilaterală, dar şi pe teme punctuale privind Politica de vecinătate, problematica migraţiei precum şi Politica europeană privind vecinătatea. La conferinţa de la Bratislava a participat şi Federica Mogherini, înalt Reprezentant UE pentru afacerile externe şi politica de securitate, alături de reprezentanţi ai parlamentelor naţionale şi ai Parlamentului European.

Senatorul nu vrea cote de migranţi impuse

Senatorul Petru Filip a susţinut neobligativitatea impunerii cotelor de relocare a migranţilor, decizia referitoare la această problemă urmând să revină statelor membre. Amendamentul a fost susţinut în principal de ţările din flancul sudic al UE. “La reuniunea Atelierului de lucru privind migraţia, domnul Petru Filip a susţinut că singura soluţie eficientă pentru UE şi statele membre este de a acţiona la nivelul statelor aflate la originea fluxurilor migratoare, pentru descurajarea migraţiei”, după cum se arată în comunicatul de presă. Acesta a chestionat-o pe Mogherini cu privire la Strategia Globală de politică externă şi securitate şi necesitatea identificării resurselor financiare corespunzătoare pentru susţinerea strategiei şi modul în care va fi condusă lupta împotriva terorismului. “Răspunsul privind sursele financiare s-a referit la decizii ulterioare care urmează a fi luate de parlamentele naţionale şi guvernele statelor membre, precum şi la realocarea cheltuielilor în bugetul UE”, mai precizează acelaşi document al Comisiei pentru politică externă a Senatului României. Mai rămane însă ca toate aceste informaţii să ajungă şi la vrancenii din Colegiul de Senat al lui Petru Filip. Nu ştim cat îi va interesa pe sătenii din comunele afectate de ploile de acum cateva săptămani din Urecheşti, Popeşti sau Coteşti, comune în colegiul lui Petru Filip, politica de migraţie, cand aceştia aşteaptă ca autorităţile judeţene să se vindece de surzenie la problemele de pe uliţele Vrancei. (I. CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.