Politică

Ce angajamente îşi iau consilierii locali focşăneni în faţa celor care i-au ales

Iulia Crețu
5 sep 2016 2674 vizualizări
Consilierii locali şi-au publicat promisiunile în faţa electoratului care le-a validat un mandat de patru ani în micul Legislativ municipal u angajamentele sunt scrise pe hartie, în Revista Focşanii, ediţia din iulie, aşa că la final de mandat pot fi cantărite, evident de cei interesaţi u pentru cei mai mulţi, priorităţile sunt transparentizarea administraţiei publice, responsabilizarea mai mare a funcţionarilor din Primărie şi sprijinirea de proiecte în domenii ca sport, educaţie ori infrastructură u unii aleşi au fost mai inspiraţi decat alţii în a-şi scrie aceste mărturii

Consilierii locali promit că vor fi alături de cetăţenii municipiului, care le-au acordat votul de încredere la alegerile de pe 5 iunie, şi că vor încerca să le rezolve problemele, fie că este vorba de chestiuni ce ţin de educaţie, sănătate, sport sau probleme de infrastructură. Aleşii arată că nu-i doare “să dea din gură”, după cum se arată în declaraţiile pe care aceştia le-a făcut în Revista Focşanii din luna iulie, care poate fi răsfoită şi virtual, pe site-ul focsani.info. Tot acolo aveţi la dispoziţie numerele de telefon şi adresele de mail ale consilierilor municipali, în cazul în care vreţi să le semnalaţi vreo problemă.

“Să transformăm Focşaniul într-un oraş modern”

Lauriana Ailincuţei, consilier local PSD, spune că profesia de dascăl o face extrem de atentă la nevoile oraşului Focşani. „În calitate de consilier local, îmi propun să trec dincolo de porţile şcolii şi să ofer, prin colaborare şi comunicare permanente şi eficiente cu cetăţenii municipiului Focşani, o şansă pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii fiecărui locuitor al urbei noastre”, spune aceasta. Colegul său de partid, Dorian Alecsandrescu, este mai general în promisiuni. “Vreau să fiu aproape de cetăţeni şi să rezolvăm problemele municipiului!”, după cum a scris alesul PSD. Costel Barsan, consilier municipal PMP, îşi propune să-i determine pe funcţionarii Primăriei Focşani să priceapă că sunt în slujba cetăţenilor, chiar dacă unele metehne sunt greu de vindecat. “Îmi propun să contribui la schimbarea mentalităţii funcţionarilor, prin acceptarea ideii că aceştia există doar pentru a servi cetăţenii şi nu invers. De asemenea, voi face tot posibilul ca cheltuirea banului public să se facă mai eficient”, spune Barsan. Dan Buzoi, liderul de grup al PNL, spune că “îmi doresc, în acest mandat, ca oraşul nostru să se dezvolte economic, să convingem şi să aducem cât mai mulţi investitori aici. Doresc să transformăm Focşaniul într-un oraş modern, deschis, plin de viaţă şi prosperitate”. Colega sa de partid, Ana Maria Dimitriu, vrea mai multă implicare din partea tinerilor. “Nu avem cum să schimbăm sistemul dacă nu avem curajul să ne implicăm. Schimbarea e necesară, dar ea începe cu fiecare dintre noi, şi asta presupune curaj, implicare activă şi viziune”, după cum se arată în materialul publicat de municipalitate.

“Totul la vedere: buget, plăţi, investiţii”

Alin Dobre, consilier local PNL, a preluat de la unii lideri liberali discursul prin care oraşul este comparat cu o companie. Acesta însă trece mai mulţi acţionari la “firmă”, deca are Focşaniului locuitori. “Îmi imaginez Focşaniul ca pe o companie cu 80.000 de acţionari unde Primăria şi administraţia locală, în calitate de forum managerial, se subordonează acţionarilor şi nu invers”, a spus Dobre, care a completat că îşi doreşte mai multă transparenţă în administraţie. “Totul la vedere: buget, licitaţii, plăţi, contracte, bilanţ contabil şi sursa de investiţii!”, mai spune liberalul. Alina Drumea, consilier local PNL, este de părere că administraţia municipală suferă la capitolul comunicare şi transparenţă decizională. Ea vrea să fie vocea cetăţenilor. “Focşaniul are nevoie de un sistem informatic modern şi actualizat, care să aducă la cunoştinţa cetăţenilor proiectele existente şi care să ajute la o rezolvare rapidă a cererilor şi problemelor”, a spus aceasta. La randul său, Ionuţ Filimon, consilier local PNL, în ciuda scandalului în care este implicat în partid, riscand excluderea şi automat pierderea mandatului în Legislativul local, vrea să vorbească în numele tinerilor din oraş, care se limitează să protesteze numai pe reţelele de socializare, şi pe care-i îndeamnă să acţioneze. “Doresc să îmi canalizez toată energia, experienţa şi puterea de muncă pentru continuarea proiectelor bune deja începute şi pentru cele care urmează a fi implementate”, după cum spune acesta.

Viceprimarii Iorga şi Mersoiu ţin uşile deschise

Marius Iorga, viceprimar din partea PMP, spune că uşa biroului său este deschisă focşănenilor care au probleme. El este la al doilea mandat. “…aş dori să transmit concetăţenilor mei că îi voi reprezenta în Consiliul Local cu seriozitate şi responsabilitate, voi încerca să mă concentrez pe acţiunile constructive şi pozitive, pe ceea ce ne uneşte pe toţi şi nu ne desparte”, a scris Iorga. Cetăţenii sunt îndemnaţi să apeleze şi la Emanuel Gongu “pentru rezolvarea a cât mai multe din problemele comunităţii”, după cum s-a pronunţat alesul independent. O apropiere de sistemul educaţional susţine şi Cătălina Lupu, consilier ALDE, de profesie cadru didactic. “Voi contribui la dezvoltarea sistemului educaţional, la crearea de noi oportunităţi de afaceri pentru tineri şi voi susţine modernizarea administraţiei publice locale”, promite alesul local. Şi Irina Maria Panaite, consilier local PNL, militează pentru proiecte dedicate copiii focşănenilor. “Consider că este binevenită înfiinţarea unor centre gratuite de activităţi extraşcolare de care pot beneficia toţi copiii oraşului, indiferent de vârstă sau venitul părinţilor. Doresc, de asemenea, înfiinţarea mai multor spaţii de joacă de care pot beneficia copiii, atât în sezonul cald, cât şi în sezonul rece, dar şi renovarea celor existente”, a scris şi Maria Panaite. Bogdan Matişan, de la PSD, spune scurt: “Doresc, în acest mandat, să contribui, alături de colegii mei, la accelerarea procesului de construire a Focşaniului European”. Colegul său, viceprimarul Ionuţ Mersoiu spune că a
venit în Primărie “cu deschidere şi dorinţa de a rezolva toate problemele având încrederea că se pot realiza foarte multe lucruri atunci când există voinţă”. Asemeni colegului său, Iorga, anunţă că este la dispoziţia cetăţenilor, prin programul de audienţe, în a doua zi de marţi din lună.

Sănătate prin sport

Petruţ Mihai, de la PSD, spune că nu va uita că provine din sport, domeniu pe care spune că-l va sprijini. “Îmi doresc să contribui la modernizarea bazelor sportive în aer liber din cadrul unităţilor de învăţământ, să contribui la amenajarea parcurilor şi crearea în cadrul acestora de piste de alergare pentru cetăţenii oraşului nostru. Îmi doresc, de asemenea, să modernizăm unul din cele 2 stadioane existente în oraş astfel încât să avem o bază sportivă complexă pe care să-şi poată desfăşura activitatea sportivi din cadrul mai multor discipline sportive. Un alt proiect pe care doresc să-l realizez împreună cu colegii mei este construirea unei săli de sport de 500 de locuri, destinată activităţii sportive a copiilor şi juniorilor”, spune şi directorul Liceului cu Program Sportiv Focşani. Mariana Miron, de la PSD, spune, la randul său, că va fi “cât mai aproape de nevoile cetăţenilor Municipiului Focşani, căutând soluţii pentru rezolvarea lor”. Colegul său medic, Mihai Nedelcu, tot de la PSD, scrie că “obiectivele mele în acest mandat sunt să ajut sistemul medical focşănean şi să promovăm sportul şi activităţile sportive”, după cum se arată în Revista Focşanii. Pentru “susţinerea proiectelor ce vizează modernizarea municipiului şi care sunt în interesul cetăţenilor” militează şi Niţu Radu, de la PSD. Daniel Ungureanu, de la PSD, enumeră priorităţile administraţiei: sănătate, siguranţă, sport, infrastructură, cultură. (Iulia CREŢU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
danb, acum 2813 zile, 7 ore, 41 minute, 37 secunde
Doamnele si domnii consilieri aiureaza, nici macar unul singur nu a aratat ca stie in ce consta activitatea unui consilier local. Un consilier local la modul practic voteaza sau nu voteaza proiectele citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.