Politică

Stop abandonului de căţei: campania de sterilizare gratuită din Odobeşti, un succes

Raluca Manolache
15 mai 2015 2213 vizualizări
Cei cinci medici şi tehnicieni specializaţi în America au sterilizat 119 animăluţe u "E nevoie de sterilizări în special în zonele rurale, deoarece câinii din oraşe apar din curţile oamenilor”, spun iniţiatorii acestei acţiuni

O nouă campanie de sterilizare a câinilor, un nou succes. La Odobeşti, în perioada 12 – 13 mai, s-a desfăşurat o campanie gratuită de sterilizare a câinilor şi pisicilor. Iubitorii de animale atât din Focşani, Odobeşti, cât şi din localităţile limitrofe au dorit să îşi sterilizeze animăluţele. Şi totul a fost posibil datorită iubitorilor de animale, a voluntarilor care s-au implicat şi au reuşit să îi aducă în Vrancea pe cei cinci medici şi tehnicieni specializaţi în America, specialişti care lucrează cu Fundaţia Romania Animal Rescue. “Această campanie este a doua pe care reuşim să o organizăm în judeţul Vrancea. Prima a fost anul trecut, în toamnă, în Focşani şi acum cea de la Odobeşti.

Au fost sterilizate 119 animăluţe, în special căţeluse pentru a reduce numărul abandonurilor de pui din oraşele Focşani şi Odobeşti. Sterilizările au fost efectuate de medicii veterinari ai Fundaţiei Romania Animal Rescue, iar noi, ca voluntari, am pus la dispoziţie locaţia, cazarea şi masa medicilor, cu ajutorul primarului de la Odobeşti, Daniel Nicolaş. Sterilizările au fost efectuate într-un mod profesional, cu nişte incizii milimetrice. Animăluţele au fost injectate cu antibiotic şi antiinflamator, de aceea timpul de recuperare este foarte mic”, spune Iulia Vişan, unul dintre voluntarii implicaţi în această acţiune. 

Campania a fost un real succes şi oamenii au inţeles importanţa sterilizării căţeilor, întrucât astfel se reduce rata abandonurilor. Printre cei ce s-au adresat voluntarilor s-a regăsit şi o doamnă, care locuieşte la o fermă din zona oraşului Odobeşti, şi care a venit cu nouă câini. Şi alţi oameni şi-au adus animalele de companie pentru a fi sterilizate. Impactul acestei campanii îi determină pe voluntarii cu inimă mare să se gândească la o nouă acţiune, care va fi organizată, cel mai probabil, în următoarele luni. “Au fost două zile foarte aglomerate şi ne dorim ca pe viitor să mai realizăm asemenea campanii, deoarece numai prin sterilizare se opreşte fenomenul de înmulţire a căţeilor şi se reduce astfel şi abandonul lor pe străzile din Focşani, Odobeşti. Avem nevoie de sprijin din partea comunităţii pentru a schimba soarta animăluţelor din judeţul Vrancea. E nevoie de sterilizări în special în zonele rurale, deoarece câinii din oraşe apar din curţile oamenilor”, mai spune Iulia Vişan. Aceasta atrage atenţia că “e mai uşor să previi decât să tratezi”, aşa că îi sfătuieşte pe oameni să nu-şi lase animalele în voia sorţii. (R. M.) 

Voluntarii care s-au implicat in campania de sterilizare. 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Maria, acum 3291 zile, 2 ore, 32 minute, 14 secunde
Felicitari! Ma bucur pentru fiecare animal sterilizat, luati de hingheri, omorati in conditii ingrozitoare nu se se rezolva nimic, doar prin sterilizare putem reusi.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.