Educație

Şcolile din tot judeţul Vrancea rămîn închise pînă luni

Silvia Vrînceanu
8 feb 2012 2621 vizualizări
Decizia de a menţine şcolile închise este una formală întrucît nici dacă ar vrea, elevii şi profesorii nu ar avea cum să răzbată prin nămeţi în aceste zile u gerul de pînă la – 25 de grade Celsius ar putea afecta instalaţiile de încălzire din şcoli

Din cauza condiţiilor meteo extreme, în zilele de 9 şi 10 februarie 2012, cursurile vor fi suspendate în toate şcolile din judeţul Vrancea, după cum a anunţat ieri Inspectoratul Şcolar Judeţean. “Avînd în vedere că la nivelul judeţului Vrancea este o atenţionare de COD GALBEN în perioada 8 februarie, ora 10.00- 10 februarie, ora 12.00, ger persistent, temperaturi între -25 şi -15 grade Celsius, şi faptul că în tot judeţul drumurile sînt înfundate, în zilele de 9 şi 10 februarie 2012 se suspendă cursurile şcolare din toate unităţile de învăţămînt preuniversitar din judeţ”, se arată în adresa trimisă directorilor din cele 422 de şcoli din judeţ. Practic, şcolile rămîn închise pînă luni, însă sînt puţine şanse ca întreaga reţea şcolară să se deschisă la începutul săptămînii viitoare, ţinînd cont de lentoarea cu care acţionează autorităţile pentru degajarea drumurilor de zăpadă. Elevii vrînceni nu mai fac cursuri şcolare de lunea trecută, din pricina drumurilor impracticabile, pline de zăpadă. Iniţial cursurile s-au suspendat de pe 5 pînă pe 8 februarie 2012, însă situaţia din teren nu s-a schimbat. Decizia de a menţine şcolile închise este una formală întrucît nici dacă ar vrea elevii şi profesorii nu ar avea cum să ajungă la şcoli în aceste zile, în condiţiile în care zăpada de pe drumuri este de netrecut nici măcar cu utilajele Armatei. Situaţia este recunoscută şi de Iordache Bostan, şeful IŞJ Vrancea. „Chiar dacă nu dădeam ordinul, tot rămîneau închise şi puneam şi copii în pericol, pentru că în judeţ este zăpada mare, de doi – trei metri prin unele locuri”, ne-a spus şeful IŞJ Vrancea. Recuperarea materiei pierdute se face prin decizie a directorilor de şcoli. De asemenea, şefii Inspectoratului Şcolar au cerut directorilor de şcoli să ia măsuri pentru supravegherea şi funcţionarea instalaţiilor de încălzire şi apă din toate unităţile şcolare precum şi să cureţe trotuarele de zăpadă. În unele şcoli din Focşani, cum ar fi colegiile „Al. I. Cuza” şi Unirea, chiar şi elevii au dat o mînă de ajutor la deszăpezire, din spirit civic, alături de o parte dintre profesori. Cum se anunţă geruri năpraznice, şefii învăţămîntului atrag atenţia că unele instalaţii de încălzire ar putea să cedeze dacă nu au antigel pe reţea. Chiar dacă unele centrale termice au rămas pornite, din pricina penelor de curent, acestea pot îngheţa. Una peste alta, profesorii le recomandă elevilor ca în aceste zile să-şi facă temele şi să citească din lecturile obligatorii de la clasă. „Nu se ţin cursuri, dar se învaţă. Cei care doresc pot profita de această perioadă pentru a-şi consolida materia”, spune Bostan. Mulţi profesori ţin legătura prin internet cu elevii, aşa încît au feed-back din partea acestora, chiar şi în aceste zile cînd nimeni nu merge la şcoală. (Silvia VRÎNCEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Fetitza Colorata, acum 4483 zile, 16 ore, 36 minute, 5 secunde
Scoala "Alexandru Vlahuta " Focsani ...
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.