Educație

Doar 8 bacalaureati "de toamna"sint experimentati la romana

Gabriela Draghici
25 aug 2011 1324 vizualizări
Bacalaureatii vrinceni au chiulit si astazi de la probele digitale ale sesiunii din toamna.

 Din cei 129 de elevi inscrisi, doar 100 s-au prezentat sa sustina proba. Potrivit oficialilor Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vrancea, proba s-a desfasurat fara probleme. Luni, 29 august, picatii primei sesiuni vo trece prin “focurile” primei probe scrise, cea la limba romana, la care s-au inscris 904 candidati. De proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala la limba si literatura romana, absolventii de liceu vrinceni au trecut cu bine. Desi s-au inscris 127 de candidati, doar 100 au fost prezenti, 54 dintre acestia obtinind calificativul mediu, 38 avansat si doar 8 au obtinut calificativul experimentat. Probele scrise continua saptamina viitoare, pe 31 august, cu proba obligatorie a profilului, la care sint asteptati sa ia parte 1.315 de candidati. Sesiunea de toamna se incheie pe 2 septembrie cu proba la alegere a profilului si specializarii. Aici, 584 de tineri vor sustine proba la biologie, 256 la fizica si 26 la chimie. Primele rezultate vor fi afisate duminica, 4 septembrie si in cursul aceleiasi zile se vor depune contestatiile, urmind ca pe 8 septembrie sa fie afisate cele finale. (G. DRAGHICI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.