Educație

Scoala Stefan cel Mare Focsani, cistigatoare la Scoala lui Andrei

Gabriela Draghici
5 iul 2011 2997 vizualizări
Echipa EcoSapiens va primi 5.000 de euro pentru a amenaja un parc

Cea de-a treia editie a concursului national pe teme eco-civice "Scoala lui Andrei" a adus la un loc 10.000 de elevi din toata tara. Opt scoli din judetul nostru si-au depus proiectele, in speranta ca se vor numara printre cei 11 finalisti care primesc finantarea de 5.000 de euro. Au fost alese 11 idei care pot schimba in bine viata comunitatii, printre care si solutia propusa de echipajul "EcoSapiens" al Scolii "Stefan cel Mare" Focsani. Proiectul "Un strop de natura printre ramuri de beton" si-a propus realizarea unui parc de odihna si agrement in cartierul Sud a Focsaniului. Initiativa a pornit in urma unei concluzii recente asupra normelor europene ce privesc spatiul verde. In cazul Focsaniului, acesta este de aproape patru ori mai mic decit prevad normele, adica de doar 7 metri patrati pe cap de locuitor. In plus, proiectul vizeaza implicarea activa a elevilor si profesorilor in actiuni de voluntariat pentru ingrijirea si salubrizarea parcului. Pe linga finantarea primita, echipa scolii va fi echipata cu cite un sistem de videoproiectie, iar profesorul coordonator va primi un laptop. 400 de membri ai primelor echipe clasate vor participa in tabara din "Tara lui Andrei", in perioada 24 iulie-27 august, la Cheia, Prahova. Voturile vizitatorilor pe site au cintarit in proprtie de 30% in calculul rezultatului final, restul fiind evaluarea juriului. "Scoala lui Andrei" face parte din platforma TaraluiAndrei.ro, un program de responsabiltate sociala dezvoltat de compania Petrom. (G. DRAGHICI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739424 zile, 58 minute, 30 secunde
Felicitari echipei si mai ales profesorului coordonator Maria Sterea!
, acum 739424 zile, 58 minute, 30 secunde
Multumim redactorului ,,Ziarului de Vrancea" pentru ca s-a informat despre rezultatul final al Concursului National ,,Scoala lui Andrei"de pe site-ul ,,Tara lui Andrei".Punctez principalii parteneri citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.