Educație

Iulia Vatafu, micuta Maria Tanase de la Ciorasti

Gabriela Draghici
23 iun 2011 3124 vizualizări
Eleva in clasa a VI-a, Iulia se lauda cu realizari notabile pe scena muzicii populare, dupa ce a obtinut o multitudine de premii si diplome la concursuri nationale

Eleva in clasa a VI-a la Scoala Ciorasti, Iulia Vatafu gaseste echilibrul perfect intre viata de scena, cea de eleva eminenta si cea de copil. Debutul si l-a facut la serbarile de la gradinita, pe cind avea trei ani. A facut furori la prima ei serbare, gatita intr-un costum popular creat de bunica ei. Talentul micutei n-a trecut neobservat pe linga educatoarea sa, care le-a recomandat parintilor sa o indrume pe calea muzicii. Trei ani mai tirziu, acestia au inscris-o la Scoala Populara de Arta din Focsani, in grupul "Cetinita", condus de interpreta Maria Murgoci. Inzestrata cu ambitia unui om mare, Iulia a decis ca vrea sa cinte singura si a urmat calea emisiunilor televizate si concursurilor de muzica populara, de unde s-a intors victorioasa. Norocul i l-a scos in cale si pe profesorul de muzica Maricel Chipaila, care a luat-o sub aripa sa protectoare. In mai putin de doi ani, Iulia a reusit sa obtina negative cu orchestra, sase piese imprimate si alte sase pregatie pentru imprimare. Palmaresul micutei interprete e unul destul de impresionant: trofeul Festivalului "Comoara Moldovei", Premiul I la "Dobroge, mindra gradina", "Mugurii vrinceni" din Focsani, "Florii din Braila" si "Balada" din Iasi, mentiune la Festivalul Tineretii din Costinesti, premiul I la Concursul "Maria Tanase" din Craiova, premiul II la concursul galatean "Se cauta o vedeta" si mentiune la Festivalul de Muzica Usoara si populara "Cununa Petrolului Moreni". De asemenea, micuta a mai participat si la emisiunea "Vedeta familiei" de pe TVR1, unde a luat diploma cu lipici la juriu si a avut si aparitii televizate la Etno, Favorit, OTV sau TVRM. Desi drumul spre succes este lung si anevoios, Iulia se bucura de sprijin nemarginit din partea parintilor. "E un copil bun care nu ma solicita absolut deloc. E extrem de ambitioasa si constiincioasa si intotdeauna vrea sa fie prima. Ca parinte, cred ca merita toate eforturile noastre si isi doreste asta din tot sufletul. Nu o data a renuntat la joaca sau tabere cu colegii de scoala pentru repetitii sau concursuri. De fiecare data cind participam la vreun concurs sau emisiune, artistii mari ne spun numai lucruri frumoase despre ea, cit potential are si ne incurajeaza sa mergem mai departe", ne-a spus mama Iuliei, Geta Vatafu. "Vedeta" scolii, cum le place profesorilor s-o numeasca, e in rind cu cei mai buni si la scoala, unde are rezultate deosebite. Fara dubii, o tinara speranta a cintecului popular vrincean, Iulia Vatafu se viseaza pe marile scene ale muzicii populare, incintind urechile si privirile celor prezenti. Si la ambitia si pasiunea care o definesc, succesul nu se va lasa asteptat. (Gabriela DRAGHICI)


Scoala Ciorasti si-a luat ramas bun de la doi profesori


Momente emotionante zilele acestea pentru colectivul de profesori si elevi de la Scoala Ciorasti. Dupa peste 40 de ani la catedra, doi dascali si-au luat ramas bun de la scoala, iesind la pensie. Este vorba despre profesorul de limba romana Dumitru Negru si profesorul de fizica-chimie Alexandru Neacsu. Au fost directori, diriginti, buni dascali si zeci de serii de elevi au avut parte de invataturile lor. "Le multumim pentru sfaturile si indrumarile primite, le dorim in primul rind sanatate, ani multi de pensie si ii asteptam cu drag sa revina ori de cite ori vor dori. Scoala noastra a ramas mai saraca fara dinsii", ne-a spus Sandu Stefan, directorul unitatii. (G. D.)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 8

Adaugă comentariu
, acum 739424 zile, 30 minute, 58 secunde
Vezi Gabriela cate suflete frumoase vin de la Ciorasti?
, acum 739424 zile, 30 minute, 58 secunde
Multumim redactiei pentru publicarea articolelor.Va dorim o zi buna.
, acum 739424 zile, 30 minute, 58 secunde
Toata comuna se mandreste cu tine !Sa ne traiesti si sa-ti urmezi cu sfintenie frumosul drum pe care ti l-ai ales! Felicitari parintilor care-ti netezesc acestr drum !
, acum 739424 zile, 30 minute, 58 secunde
Succes pe mai departe Iulica. Sa reprezinti cu mandrie judetul si locurile natale, să fii o \" floare a cantecului popular vrancenesc\" Asteptam ca langa trofeele tale, sa mai alaturi si pe cel citeste integral
, acum 739424 zile, 30 minute, 58 secunde
Cuvintele sunt prea sarace pentru a exprima daruirea cu care cei doi domni profesori, au inteles sa-si exercite meseria de modelatori de suflete inca de la iesirea de pe bancile facultatii si pana in citeste integral
, acum 739424 zile, 30 minute, 58 secunde
Minciuni si iar minciuni in privinta profesorilor si a scolii...
, acum 739424 zile, 30 minute, 58 secunde
Rusine scolii X-( !!! Aceasta scoala este de cacat , de rahat . Aaa ... si apropo ... rochia aia dupa Iulia este de la Madalina .
, acum 739424 zile, 30 minute, 58 secunde
Mue scolii
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.