Educație

Astazi incepe evaluarea nationala

Gabriela Draghici
20 iun 2011 1597 vizualizări
Peste 3.000 de elevi de clasa a VIII-a vor sustine azi proba la limba romana u un reprezentant al Ministerului Educatiei va patrula prin centrele de examen, asigurindu-se de buna desfasurare a examenului

Prima proba din cadrul evaluarii nationale pentru elevii de clasa a VIII-a, cea scrisa la limba si literatura romana, debuteaza astazi, incepind cu ora 09.00. Sint asteptati peste 3.000 de scolari, care vor sustine examenul in 98 de unitati de invatamint. Presedintii centrelor de examen au participat ieri la o sedinta de instruire la Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ). Presedintele comisiei judetene, adjuncta Maria Lupu, a discutat cu directorii scolilor despre desfasurarea evaluarii conform metodologiei. "Sper sa nu avem surprize neplacute, iar directorii care organizeaza evaluarea nationala in scoli cu personalitate juridica sa se ocupe de transportul elevilor, sa se asigure ca elevii vor ajunge in timp optim la examen. Imi exprim convingerea ca examenul se va desfasura in conditii normale", a precizat aceasta. Inspectorul Lupu a precizat ca astazi, incepind cu primele ore ale diminetii, un reprezentant al Ministerului Educatiei va fi prezent in centrele de examen pentru a se asigura ca totul decurge conform metodologiei. Miine va fi zi de pauza pentru elevii claselor a VIII-a, insa de miercuri acestia se vor intoarce in salile de examen pentru proba scrisa la matematica.


Bataie de cap la completarea fiselor de optiuni


Scoala nr . 3 Focsani va servi drept centru de contestatii pentru elevii nemultumiti de notele obtinute. Ei pot contesta punctajele pe 24 iunie cind vor fi afisate, urmind ca ele sa fie solutionate pe 27 iunie. Notele primite la evaluare vor cintari greu la admiterea in liceu. Media de admitere la liceu reprezinta media aritmetica intre media generala la evaluarea nationala si media generala de absolvire a claselor V-VIII. Partea cea mai dificila va fi completarea fiselor cu optiuni pentru liceu, in perioada 29 iunie-5 iulie. Media de admitere este compusa 50% din media de la examene si 50% din media anilor de studii. Prima repartizare computerizata va avea loc pe 12 iulie, iar cea de-a doua, pe 22 iulie. Pentru elevii care au ramas nerepartizati, mai exista o sansa in intervalul 5-7 septembrie, cind are loc ultima repartizare. Sint vizati si elevii care au ramas corigenti la finele clasei a VIII-a si au terminat gimnaziul dupa sustinerea corigentelor din august. In ceea ce priveste regulamentul de desfasurare a evaluarii, candidatii nu au voie sa patrunda in sala de examen cu manuale, insemnari, telefoane sau cu oricare alt instrument electronic de calcul sau de stocare a informatiilor. Nerespectarea acestor reguli va duce la eliminarea candudatului, iar lucrarea ii va fi notata cu 1. (G. DRAGHICI)


Start si la probele limbilor straine la Bac


Liceenii vrinceni continua examenul de Bacalaureat astazi, cu proba de competente lingvistice intr-o limba de circulatie internationala. Peste 600 de candidati, atit din seria curenta, cit si din seriile anterioare, nu vor mai sustine proba de astazi, pentru ca detin certificate recunoscute international care atesta ca sint vorbitori ai unor limbi straine, cum ar fi engleza, franceza, italiana, spaniola sau rusa. Incepind de saptamina viitoare, bacalaureatii intra in "focurile" probelor scrise. Luni, 27 iunie este cea programata la limba si literatura romana, pe 29 proba obligatorie a profilului, iar pe 1 iulie cea la alegere a profilului si specializarii. (G. D.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739423 zile, 23 ore, 44 minute, 4 secunde
mai fata care ai scris materialul, in ultimul paragraf spui ca liceeni sustin proba la o limba straina ca mai incolo sa spui ca nu mai sustin. Hotaraste-te ca alfel lumea nu mai intelege nimic.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.