Educație

Saptamina copilariei continua

Gabriela Draghici
3 iun 2011 1644 vizualizări
Ziua Internationala a Copilului se prelungeste in Vrancea! Ieri, Biblioteca Judeteana Duiliu Zamfirescu a gazduit in holul sediului central vernisajul expozitiei de lucrari realizate in tehnica quilling sau arta de a rula hirtia, eveniment organizat de Anca Opait, profesor la Scoala nr. 2 Marasesti.

Vernisajul s-a transformat intr-un atelier de lucru, unde micutii si-au demonstrat talentul in fata invitatilor. "Lucribd la atelier imi creez o lume proprie, o lume a viselor prin peisaje si personajele pe care le inventez din hirtie", ne-a spus unul din micutii artisti. Pentru aproape trei ore, holul bibliotecii a devenit neincapator. Profesoarele Georgeta Iordache si Mariana Dascalu i-au ajutat pe micuti in atul creator. N-au lipsit nici directoarea Scolii nr. 2 Marasesti, Mirela Lorelai Novetschi, si profesorul de pictura Octavian Ovidiu Opait. Activitatile dedicate copiilor vor continua si astazi la Biblioteca Adjud, care organizeaza, incepind cu ora 11.00, o expozitie de desene si colaje cu materiale din natura. Vor expune prichindeii de la scolile Anghelesti si Ruginesti. Incepind cu ora 12.00, in sala media a bibliotecii, elevii clasei a III-a de la Scoala "Mihail Armencea" Adjud vor viziona filmuletul "Micul ecologist", in prezenta profesorilor Viorica Hingu si Irina Vasilache. Simbata, se va desfasura "Cupa Copilariei", un concurs de karting, unde copiii de la Clubul Copiilo Adjud se vor lua la intrecere, acompaniati de profesorul Petre Velea. Sarbatoarea copiilor va continua si pe 3 iunie, la Gradinita cu program prelungit nr. 3 Focsani. Prichindeii vor fi angrenati in Concursul Judetean de Educatie Fizica si Sport pentru prescolari, "Campion de ziua mea", initiat de profesoarele Ligia Georgescu, Nadia Fotache si Vasilica Isac. Micutii se vor lua la intrecere de triciclete si biciclete, mers in echilibru pe banca de gimnastica cu transport de greutati, alergare cu ocolire printre obstacole, iar la sfirsit vor primi diplome si dulciuri. (Gabriela DRAGHICI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.