Educație

Incepe detasarea in interesul invatamintului

Gabriela Draghici
21 mai 2011 1423 vizualizări
Depunerea cererilor se face in perioada 18-23 mai

Cadrele didactice care vor sa se mute de la o scoala la alta se pot inscrie la sediul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) pentru etapa de detasare, in perioada 18-23 mai, insa trebuie sa aiba la dosar acceptul directorului unitatii unde se transfera. De asemenea, profesorii vor trebui sa fie propusi pentru detasare de catre inspectorii scolari de specialitate. Pentru solutionarea cererilor, inspectorul general Stan Rogoz va numi membrii unei comisii de mobilitate a personalului didactic din invatamintul preuniversitar. Detasarea in interesul invatamintului se face pentru ocuparea unor posturi din unitati de invatamint si in functii de indrumare si control. De asemenea, cadrele didactice care vor sa le fie aprobate solicitarile de detasare vor trebui sa tina cont de anumite criterii de organizare a mobilitatii. Astfel, este nevoie sa primeasca acordul unitatii de unde provin si recomandarea scrisa a inspectorului scolar de specialitate. In cazul functiilor de conducere si de indrumare si control, detasarea se face la propunerea inspectorului scolar general. Organizarea si desfasurarea probelor practice/orale in profilul postului au loc in perioada 24-25 mai, urmind ca discutarea si solutionarea propunerilor facute de inspectorii scolari de specialitate in Consiliul de Administratie al ISJ sa aiba loc pe 27 mai. Lista cadrelor detasate in interesul invatamintului si emiterea deciziilor se va face in intervalul 30-31 mai. (Gabriela DRAGHICI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739423 zile, 21 ore, 54 minute, 33 secunde
dar detasarile alea in interesul elevilor si parintilor cam cand incep?
, acum 739423 zile, 21 ore, 54 minute, 33 secunde
Principalul beneficiar al invatamantului este ELEVUL. Asa ca ...mucles
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.