Educație

Ultimele zile de inscrieri la InfoEducatie

Iulia Nicolaie
27 iul 2010 1735 vizualizări
71 de tineri s-au inscris in cursa pentru premiile de circa 8.000 de dolari u 28 iulie este data limita a inscrierilor

28 iulie este data limita a inscrierilor pentru concursul InfoEducatie, iar pina acum 71 de tineri s-au inscris la concursul care va avea loc intre 2 si 8 august la tabara Galaciuc. "Acest concurs, aflat la editia a 17-a este cel mai bine "dotat" din punct de vedere al premiilor pentru elevi, a conditiilor tehnice de lucru si a colaboratorilor de inalt profesionalism, studenti, profesori, specialisti din firme de prestigiu. Premiile sint de cca. 8.000 USD, cash de la Google, Oracle, TotalSoft, Omnilogic, si bineinteles, cu o contributie de la Ministerul Educatiei. Participarea va fi extrem de interesanta la seminariile Infoeducatie: profesori universitari, specialisti, studenti, fosti participanti la concurs. Multumim nu in ultimul rind pentru contributia substantiala a Autoritatii pentru Sport si Tineret prin Directia Judeteana pentru Tineret Vrancea. Consider competitia cea mai profesionista manifestare din domeniul IT&C pentru invatamintul liceal din Romania", a spus organizatorul competitiei, profesorul Emil Onea. Concursul interdisciplinar InfoEducatie este dedicat elevilor cu aptitudini, inclinatii si interes pentru crearea aplicatiilor informatice - soft educational, soft utilitar si pagini web, atit de la profilul informatica cit si de la alte profile. Concursul se desfasoara in patru etape: pe unitatea scolara, locala, judeteana si nationala. Etapa nationala se desfasoara in luna august in tabara Galaciuc. La fiecare etapa vor fi prezentate lucrari realizate de catre elevi, indiferent de anul de studiu (clasele IX-XII). Participarea la etapele ulterioare este hotarita numai de clasamentele etapelor anterioare. Competitia se va desfasura pe sectiuni de soft utilitar, soft educational si pagini web. De mentionat ca in etapa finala exista si un concurs open, pe echipe, pe parcursul a 24 de ore. Acesta consta in realizarea unei lucrari software complexe pe o tema data. Lucrarea imbina elemente de proiectare, programare, design. In tot timpul taberei finale se vor organiza si sesiuni de comunicari pe teme IT si design. Va exista si un curs special de utilizare mijloace video, foto, camere de luat vederi si aparate de fotografiat. De asemenea, elevii si cadrele didactice vor beneficia de acces internet, o banda de cel putin 2 Mbps, acces wireless pentru cei care dispun de laptopuri. Toate mijloacele IT sint oferite de comunitatea Tulnici si Liceul Vidra. (Iulia NICOLAIE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.