Educație

Elevii din Marasesti, invatati sa fie oameni

Ciprian Fânaru
18 nov 2008 1119 vizualizări
Indrumati de invatatoare, scolarii au ajutat o familie saraca din Haret

In aceasta perioada electorala sint si persoane care se gindesc la problemele aproapelui fara sa astepte la schimb un vot. In timp ce cadrele didactice solicita, pe buna dreptate, salarii mai mari, Daniela Mihalcea preda copiilor din Marasesti si o face constiincios. In afara de faptul ca le desluseste micutilor tainele scrisului si socotitului, aceasta ii invata pe copii si ce inseamna sa-ti pese de neajunsurile celor din jurul tau. Duminica trecuta, elevii din clasa a III-a de la Scoala nr. 1 din Marasesti au facut o bucurie familiei Botezatu din satul Haret. Le-au adus, atit cit au putut ei, alimente si rechizite. Gestul umanitar nici nu putea fi indreptat mai bine. Laura (30 ani) si Costel (40 ani) Botezatu au impreuna trei copii: Gabriela (8 ani), Viorel (7 ani) si Marcela (4 ani) si nu duc o viata deloc usoara. Singurul venit al familiei il reprezinta salariul tatalui, care lucreaza din greu la un gater, tocmai la Lepsa. Se descurca foarte greu, dar realizind cit de important este sa ai studii, parintii fac tot posibilul sa-si trimita copiii la scoala. "Cea mai mare fetita e in clasa a II-a, ceilalti merg la gradinita. Vrem sa o duca mai bine ca noi, sa invete carte, sa reuseasca", spune plina de speranta Laura, mama celor trei prichindei. Invatatoarea Daniela Mihalcea aflase de situatia grea a acestei familii de la preotul paroh din Haret, Anghel Stefan, cel care preda religia invataceilor. Pe linga ajutorul primit de la elevi, familia Botezatu a fost sponsorizata cu alimente si de Fan Clubul Steaua Marasesti. Gestul facut de elevi sub indrumarea dascalului cu suflet mare nu este unul singular. In anul 2004 o clasa "pastorita" de aceeasi invatatoare a ajutat o vaduva cu opt copii. Atitudinea caritabila a avut la baza un articol emotionant citit intr-un ziar. Sa speram ca astfel de initiative filantropice vor fi din ce in ce mai numeroase, mai ales ca in judetul nostru traiesc oameni cu o stare materiala ce le permite sa ofere sprijin din cind in cind celor aflati in nevoi. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739423 zile, 8 ore, 7 minute, 42 secunde
Mi se pare uimitor unde poate duce fuga dupa puncte...
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.