Caterincă Mioritică

Şcolile din Homocea vopsite în culorile PNL

Ziarul de Vrancea
18 ian 2013 1684 vizualizări
Două şcoli din comuna Homocea au fost vopsite de primarul liberal în culorile partidului al cărui membru este u zece unităţi de învăţămant, construite cu bani europeni, vor fi recepţionate u alte zeci de şcoli aşteaptă finanţare de la Ministerul Educaţiei

Cea mai mare unitate de învăţămant din comuna Homocea a fost vopsită de primarul Neculai Ionescu în culorile partidului din care face parte. Practic, pereţii sunt văruiţi într-un galben dominant, cu chenare albastre la ferestre. Reabilitată cu bani de la Banca Mondială, şcoala va fi gata cel mai tarziu în vara acestui an, elevii din localitate învăţand în prezent în spaţii improvizate. Primarul a recunoscut că alegerea culorilor a fost ideea sa, iar şcoala de centru nu este singura din comuna Homocea vopsită în galben-albastru. “Am construit Şcoala Costişa în urmă cu caţiva ani pe care am vopsit-o în aceleaşi culori. A fost apreciată de cadrele didactice şi am decis ca toate şcolile care vor fi reabilitate să fie vopsite la fel”, ne-a declarat primarul Ionescu. Lucrările de reabilitare a Şcolii Homocea au început anul trecut şi se doreşte finalizarea acestora cat mai repede. “Noi am vrea să se finalizeze cel tarziu în luna mai, dar dacă nu se poate, cel tarziu la 15 septembrie elevii vor începe şcoala în condiţii excelente. Copiii învaţă acum într-o aripă a şcolii cam înghesuiţi”, ne-a mai declarat primarul din Homocea. Aceasta îşi doreşte să finalizeze Şcoala Lespezi, care va avea cel mai probabil, dacă Neculai Ionescu va mai fi tot liberal, aceleaşi culori, ca şi grădiniţele care urmează să fie construite ori reabilitate. Banca Mondială a alocat pentru reabilitarea şi extinderea Şcolii Homocea 1.511.447 lei, iar pentru Şcoala Străoane – 1.363.392 lei. Tot anul acesta vor mai fi finalizate, tot cu bani europeni, alte opt şcoli din mediul rural: Rotileşti, Negrileşti, Tănăsoaia, Gugeşti, Jitia, Cîrligele, Vîrteşcoiu şi Pufeşti.


Grădiniţe cu bani europeni


În acest an este programată şi începerea lucrărilor la opt grădiniţe: la Nereju Mic - unde grădiniţa existentă este o construcţie veche şi înghesuită, la Chiricari – unde grădiniţa a ars în urmă cu caţiva ani, la Slimnic (Tamboieşti), la Paltin, la Vidra, la Cîndeşti, Jariştea şi la Biceştii de Jos (Dumitreşti). Toate ecestea vor fi construcţii noi cu cate două săli de clasă, cu toate condiţiile necesare pentru ca o unitate de învăţămant să poată obţine autorizaţia sanitar-veterinară, după cum au precizat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean. Licitaţiile au fost realizate de către Ministerul Educaţiei, urmand ca în perioada următoare să fie contractate lucrările. Cel mai probabil lucrările vor începe în primăvara acestui an. În judeţ alte aproape 40 de unităţi de învăţămant, ale căror lucrări au început în urmă cu ani buni cu bani de la bugetul de stat, se degradează în aşteptarea finanţării de la MECTS pentru continuarea lucrărilor. Anul trecut judeţul Vrancea nu a primit niciun leu de la MECTS, iar anul acesta IŞJ nu a primit nicio înştiinţare în această privinţă. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Ali, acum 4128 zile, 22 ore, 14 minute, 44 secunde
Ce importanta reprezinta culorile alese? Important e ca are ce sa varuiasca/ vopseasca. Bravo lui.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.