Opinii

Vom avea din toamna o coalitie parlamentara PSD - PD-L?

Liviu Ioan Stoiciu
3 iul 2008 1413 vizualizări
Ce concluzie a tras electoratul dupa alegerile locale din iunie 2008 s-a vazut în surprinzatorul sondaj realizat de Asociatia pentru Transparenta si Libertate de Expresie - ATLE (apropiata PSD, daca am înteles bine), dat de gol zilele acestea: ca e de preferat sa vina la guvernare, dupa alegerile parlamentare din toamna (ce ar putea fi cistigate de PSD, la citeva procente de PD-L, dupa cum ne anunta sondajul) o formula de coalitie PSD - PD-L!

Astfel, electoratul o ia inaintea politicienilor, dind de gol jocul lor de carti facut pe sub masa? Sa fie ireala o asemenea coalitie parlamentara, care sa sustina un guvern PSD "" PD-L? Oricum am lua-o, e clar ca PSD (daca a controlat acest sondaj) a aruncat pe piata acest balon de incercare sa ne invete cu gindul formarii unui guvern PSD "" PD-L. Ce spun oare serviciile secrete? Sigur, comentatorii politici au ramas "ca la dentist" in fata unei asemenea posibilitati, fiindca pe tapet n-a fost de repus din toamna la cale decit coalitia PSD "" PNL (care a functionat si in ultimii patru ani, tacit; din toamna ea ar putea functiona pe fata), plus UDMR. Desi o coalitie PSD "" PD-L pare imposibila, sa ne amintim ca si in ultimii patru ani presedintele tarii, Traian Basescu (care e confundat cu PD-L) i-a propus "pe sest", la un moment dat, dupa ce PD a fost scos de la guvernare de PNL-PC-UDMR, postul de premier lui Mircea Geoana-PSD, in speranta ca asa il va detrona pe neascultatorul premier al PNL (lider al PNL), Calin Popescu Tariceanu, intrat in dizgratie. în orice caz, de PSD (asociat cu PC) va depinde formarea noului guvern, dupa alegerile parlamentare din toamna "" si e clar ca el nu va mai sta in opozitie. Si ca, in schimb, PNL are toate motivele din lume sa intre in opozitie, satul de tracasarea de care a avut parte din partea lui Traian Basescu, cu atit mai mult cu cit electoratul (cercetat de ATLE, sa ramin tot la exemplul lui) ii atrage atentia ca Traian Basescu, neavind concurenta, va fi reales in 2009 presedinte al Romaniei. Va puteti imagina un guvern PSD "" PD-L? Stiti, "pentru salvarea intereselor nationale"... în politica romaneasca e posibil orice "" desi te sperie gindul ca baronii PSD, de tip Marian Oprisan, Nicusor Constantinescu sau Liviu Dragnea (altfel, iubiti de Traian Basescu; ei se considera de aici inainte prim-ministri judeteni) isi vor impune "proprii oamenii" in viitorul guvern, dupa cum singuri se lauda, avind putere si la centru acum, alesi cum au fost de electorat "in majoritate" in iunie 2008.

De cealalta parte, ce concluzie au tras partidele dupa alegerile locale din acest an, s-a vazut in masurile luate de decapitare (chiar dizolvare) a filialelor neperformante, care s-au facut de ris "" si PD-L si PSD si PNL si UDMR (sau PRM, partid care nu mai e in stare sa treaca de pragul celor 5 la suta procente?) au lasat impresia ca au taiat in carne vie. Natural, toate mizind pe impactul public, la mijloc fiind o responsabilizare a clasei politice, care se mobilizeaza in stil profesionist pentru noile alegeri parlamentare "uninominale", nu? Cum era de asteptat, la PSD si PNL sanctionarea liderilor de filiale "care n-au avut rezultate" la alegerile locale a iesit cu scandal. în principal, la PSD, cu filiala din Cluj, care tot incearca sa reformeze PSD (sa micsoreze macar influenta lui Ion Iliescu in PSD) si nu reuseste nici pentru electoratul local sa fie credibila. Am retinut acum ce spune liderul filialei Cluj a PSD, proaspat demis, Vasile Dancu, ca liderii PSD si-au pierdut deja capul in numele unei "iluzorii guvernari a PSD"! Va sa zica, liderii detronati ai PSD nu cred intr-o guvernare a PSD din toamna"¦


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.