Brand voice

Psihologul Bianca Slavu oferă, prin intermediul ZdV, o primă ședință de psihoterapie gratuită

Bianca Slavu
8 iun 2023 1974 vizualizări

A fost recent 1 iunie, Ziua Internațională a Copilului! Ca și psiholog fac parte din campania care oferă 100 de ședințe gratuite de psihoterapie persoanelor interesate de o viață mai bună și de dezvoltarea lor emoțională și de aceea vă invit să descoperiți 5 soluții de a vă reface copilul interior și de a vă vindeca de răni vechi.

Copilul nostru interior este o amalgamare a eului nostru mai tânăr în mai multe momente ale creșterii noastre. Când suntem tineri, suntem foarte impresionați în timp ce încercăm să ne găsim drumul în lume. Absorbim ca un burete, usor ceea ce vedem, cum suntem îngrijiți (sau nu) și ce ne spun alții și în jurul nostru. Copilul nostru interior poate fi rănit de la un singur eveniment traumatic sau o serie de momente și răni mai mici care se adaugă la ceva ce interiorizăm și ne ținem.

 Deoarece societatea ne învață adesea că este slab sau rușinos să purtăm acest bagaj, aceste sentimente dureroase din copilărie pot deveni îngropate adânc în noi - ascunse din vedere, spune Carolyn Rubenstein, PhD, psiholog autorizat și expert în wellness din Boca Raton, Florida. „Chiar dacă nu mai ești un copil, durerea din copilărie te poate afecta cu siguranță la vârsta adultă”, explică ea pentru DailyOM.

Vestea bună: ca adult, puteți să vă refaceți copilul interior recunoscând prezența acelui copil interior rănit, identificând ceea ce are nevoie copilul dumneavoastră interior pentru a se vindeca și valorificând modele de gândire mai constructive pentru a promova această vindecare.

Reparerea copilului nostru interior presupune să fim conștienți, să recunoaștem rănirea și durerea pe care le purtăm din copilărie – binele, răul și urâtul – fără judecată”, explică Anita Astley, un terapeut autorizat din Milwaukee și autorul cărții Unf*ck Your Life and Relationships: How Lessons from My Life Can Help You Build Healthy Relationsships from the Interior Out.

În loc să fii un critic aspru cu tine însuți, cu exerciții de reparenting te concentrezi pe a te trata cu „compasiune atât de necesară în încercarea de a remedia cu acel copil interior”, a spus Astley pentru DailyOM pentru această poveste.

Ceea ce face ca reparentingul să fie unic față de alte practici de auto-creștere este că intenția este să ne conectăm la copilul nostru interior prin limbajul pe care l-am folosit când eram copii, care este mai centrat pe emoții (mai degrabă decât pe cel adult mai intelectual, care caută logica). Făcând acest lucru, suntem mai capabili să revenim înapoi în mentalitatea în care s-au construit rănile și să oferim sinelui nostru anterior dragostea sau sprijinul de care aveam nevoie, dar niciodată experimentat la momentul respectiv.

Nu toată lumea trebuie să se concentreze pe munca interioară a copilului. Deci, cum poți să-ți dai seama dacă tu ai putea? Următoarele sunt posibile semne că ai nevoie sa te ingrijesti de copilul tău interior:

Chiar dacă crezi că „răul” tău nu a fost „atât de rău”, sunt șanse mari să porți încă ceva din copilărie. Copiii, nevătămați de provocările și potențialele greutăți ale vieții adulte, sunt sensibili în mod natural. Atunci când este amestecată cu o experiență aparent dureroasă – indiferent cât de mare sau mică – poate lăsa un impact de durată.

Care sunt cele 5 exerciții de reparenting care te pot ajuta să te vindeci recomandate de

Rubenstein pentru a-ti îmbrățișa copilul interior - și pentru a lăsa vindecarea să înceapă.

1. Apelați la întăriri

Dacă este posibil, rugati un prieten de încredere sau un terapeut care să acționeze ca sistem de sprijin în timpul procesului de reparenting. În timp ce prietenii apropiați pot fi de ajutor, un profesionist al sănătății mintale este chiar mai bun, deoarece vă pot vedea experiențele printr-o lentilă educată și obiectivă. Deși orice sprijin este mai bun decât niciunul, un profesionist în domeniul sănătății mintale este mai capabil să recunoască modul în care experiențele din copilărie anterioare ți-au afectat viața, relațiile și bunăstarea și poate oferi sfaturi personalizate,

Luați în considerare cu siguranță sprijinul profesional dacă ați experimentat traume substanțiale în timpul copilăriei, cum ar fi divorțul, moartea unei persoane dragi, incest, probleme de dependență, abuz fizic sau psihic sau abandon.

2. Programează amintirile

Poate fi prea ușor să fii distras de responsabilități la vârsta adultă, dar jocul este esențial pentru o bună sănătate mintală - și pentru a-ți putea lăsa copilul interior să iasă. Furișează-te în activități care îți permit să readuci bucuriile copilăriei.

Ieșiți la un cornet de înghețată, jucați jocuri de societate, mergeți la un loc de joacă și urcați pe leagăne. „Orice ați decide să faceți, scopul este să vă faceți lumea mai ușoară și să reaprindeți emoțiile pozitive”, spune Rubenstein.

Acest lucru te va apropia din ce în ce mai mult de a reapariția eului copilăriei, care te va ajuta să te scufunzi mai mult în ceea ce simțeai - și de ce.

3. Scrie o scrisoare

Odată ce acea versiune copilărească a ta își face apariția, este un moment bun pentru a avea o conversație. ”Scrieți-vă o scrisoare în copilărie. Acest lucru poate ajuta potențial la vindecarea rănilor care ar putea fi vechi de zeci de ani și poate oferi sufletului tău pace prin atingerea unui loc de iertare”, spune Rubenstein. Scopul este de a da substanță durerii, traumei sau dezamăgirii din copilărie, astfel încât să poată fi eliberate și să prevadă calea pentru un viitor înălțător.

Pe măsură ce pui pixul pe hârtie (sau tastați pe telefon sau pe computer), începeți să scrieți o scrisoare sinceră și sinceră către copilul din tine, care să abordeze greutățile și provocările cu care v-ați confruntat, oferind în același timp confort copilului vostru interior. Încearcă să alungi sentimentele de vinovăție sau de vina pe care le-ai găzduit pentru situațiile pe care nu le-ai controlat și, în schimb, oferă-ți eului copilăriei compasiunea care a lipsit. Pune-ți eul mai tânăr întrebări precum „Cum te simți?”, „De ce ai nevoie de la mine?” și „Cum te pot sprijini?”

4. Meditează

Acum că ați început conversația și acele întrebări și emoții care se învârtesc în jur, plonjați mai adânc cu meditația. Dacă nu aveți deja o practică de mindfulness, meditația theta este una dintre cele mai bune opțiuni pentru munca interioară a copilului. Această modalitate specifică implică conectarea la o stare diferită de conștiință pentru a reprograma potențial limitări și blocaje emoționale care ar putea rămâne încă din viața ta trecută sau liniile genetice.

Nu poți să te întorci în timp și să înlocuiești dragostea și căldura pe care le-ai pierdut, dar meditația oferă un mijloc puternic de a te conecta cu copilul tău interior”, spune Rubenstein pentru DailyOM.

5. Creați și repetați afirmații

Reparenting nu este adesea un proces liniar. Prin asta, vrem să spunem că nu există o cale dreaptă și o „linie de sosire” care confirmă „Am reușit și am terminat!” Deoarece este o călătorie deschisă, un set de afirmații pozitive vă poate ajuta să vă ghidați înainte, să mențineți traiectoria pozitivă și să spuneți copilului interior ceea ce ar fi trebuit să audă mai devreme.

Cercetările au arătat că afirmațiile pozitive pot sprijini, stabili și spori valoarea de sine și iubirea de sine. Poate fi incomod să spui afirmații cu voce tare la început, așa că, dacă nu te simți confortabil cu mantre, poți să jurnalizează aceleași cuvinte sau expresii”, spune Rubenstein.

Câteva afirmații pozitive care se aliniază bine cu munca interioară a copilului:

Sunt fericit, sănătos, iubit și din belșug.”

Aleg să promovez un mediu plin de pace și siguranță pentru mine.”

„Sunt atât de mândru de mine.”

Eliberez sentimente de rușine și vinovăție.”

Primesc și accept bunătatea cu ușurință.”

Exercițiile de reparenting vă permit să vă reconectați cu copilul interior pentru a-l ajuta să simtă, să facă față și, în cele din urmă, să depășească traume din trecut. Prin reapariția naturii tale jucăușe, scriind o scrisoare copilului tău interior, adâncind mai mult prin meditații și creând afirmații pozitive care rostesc cuvintele pe care copilul tău interior și-a dorit să le audă, poți merge pe drumul către renunțarea la mecanismele negative de adaptare, sporind stima de sine. , și dezlănțuindu-ți darurile, visele și pasiunile

Bianca Slavu - psiholog

Bianca Slavu a fost psiholog în Focșani și în urmă cu câțiva ani a plecat în Anglia. Funcționeză ca psiholog, dar face și ședințe online.

Psihologul Bianca Slavu este colaborator al Ziarului de Vrancea

Citiți și:Bianca Slavu, fost psiholog în Focșani, acum profesând în Anglia, face un anunț important prin intermediul Ziarului de Vrancea


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.