1 Iunie, Ziua tuturor copiilor

Copiii vor fi răsfăţaţii judeţului în acest week-end

Ziarul de Vrancea
30 mai 2013 11432 vizualizări
Spectacole, petreceri, jocuri interactive, sesiuni de pictură pe faţă, circ şi multe dulciuri, asta li se pregăteşte celor mici ce 1 Iunie u la pomperi copiii îl vor putea cunoaşte pe Wolf, câinele salvator

Cum se apropie 1 Iunie, Ziua Internaţională a Copilului, şcolile, grădiniţele, centrele speciale, firmele dar şi autorităţile se întrec în tot felul de acţiuni dedicate celor mici. În judeţ trăiesc peste 50.000 de copii, iar pentru că urmează o zi care trebuie să fie perfectă atat părinţii cat şi instituţiile şi companiile au alocat bugete speciale în acest scop. Primăria municipiului Focşani a anunţat că oferă cateva sute de pachete cu dulciuri şi fructe copiilor cuminţi, în vreme ce administraţia judeţeană va organiza evenimente speciale pentru cei mici în Piaţa Unirii. Programul zilei va fi finalizat în cursul zilei de azi. În continuare vă prezentăm un grupaj al evenimentelor dedicate celor mici, aşa încat să aveţi de unde alege în caz că vreţi să ieşiţi cu puştii vosştri în oraş.

Atelier de pictură la mall

Promenada Mall şi Centrul Micul Prinţ vă invită azi, de la ora 15.30, la evenimentul “Vise Colorate”. La acţiune participă copiii de la Grădiniţa Regatul Poveştilor, cei de la Şcoala din Pituluşa şi elevii Colegiului Unirea, alături de copiii de la Centrul Micul Prinţ, unde fac terapie copiii cu autism. “Evenimentul va pune accent pe solidaritatea copiilor şi dorinţa de integrare a celor care se luptă cu această afecţiune. În cadrul evenimentului va fi organizat un atelier de pictură, se vor derula multe jocuri interactive şi va avea loc un spectacol susţinut de Ansamblul Cununiţa şi Grădiniţa Regatul Poveştilor.
În plus, elevii de la CNU vor organiza un târg, cu obiecte pe care le-au donat ei înşişi şi pe care le vor vinde, banii fiind destinaţi copiilor de la Micul Prinţ”, transmit organizatorii.

Premium Porc organizează o petrecere pentru copii

Copiii din municipiul Focşani dar şi din localităţile Goleşti, Slobozia Ciorăşti, Coteşti şi Cîrligele sunt invitaţi să participle la Petrecerea Copiilor din Parcul Goleşti, care va fi organizată de Premium Porc Group pe data de 1 iunie, de la ora 10.00. Personaje de basm şi clovni pricepuţi vor crea o atmosferă de poveste pe parcursul a trei ore, timp în care toţii copiii vor putea participa la concursuri cu premii şi, dacă vor dori, vor fi coloraţi pe faţă de artişti în face-painting, după cum anunţă compania. „Marele premiu este o bicicletă Mountain Bike care va fi caştigată de copilul care va face cea mai frumoasă declaraţie de dragoste părintelui său. Vor mai fi oferite premii şi celor care vor câştiga concursurile de ”Sărit cu mingea” şi ”Karaoke”. Participarea la Petrecerea Copiilor este liberă, iar dacă vremea nu va tine cu copiii, petrecerea se va muta în sala de sport a Şcolii Goleşti. Îi aşteptăm pe toţii copiii şi pe parinţii acestora pentru că doar aşa vor afla cât de mult îi iubesc fii şi ficele lor.”, anunţă Premium Porc într-un comunicat de presă.

Dresuri de lei la Focşani

Cei mici au ocazia, chiar de ziua lor, să vadă şi un spectaculos număr de dresură de lei precum şi numere cu lame, alpaca, ponei, şerpi, păianjeni, cămile, dromaderi, caini, pisici, clovni. Nu vor lipsi numerele pregătite de trapezişti, echilibrişti şi fachiri. Toate în cadrul Circului Americano Vargas, ce se află pentru prima dată la Focşani. Primul spectacol va fi chiar astăzi, la ora 18,00, iar sambătă şi duminică sunt programate cate două reprezentanţii, de la orele 15,00 şi 18,00. Circul rămane în oraşul nostru pană duminică, 2 iunie, şi este amplasat în parcarea Promenada Mall. La spectacolul din această seară preşcolarii din grădiniţe au primit invitaţii gratuite, astfel că părinţii vor cumpăra numai bilet propriu, cu 30 de lei.

Picturi pe faţă pentru copiii din Adjud

Mare petrecere mare pentru copiii din Adjud de 1 Iunie. Deputatul Neagu Murgu anunţă că “de 1 Iunie, începand cu ora 11.00, în parcul central din oraşul Adjud sau în caz de vreme ploioasă la Casa de Cultură, va fi organizată o petrecere pentru copii. Picturi pe faţă, modelare de baloane, desene pe asfalt dar şi multe alte surprize îi aşteaptă pe copiii din municipiul de pe Trotuş“, după cum se arată într-o informare de presă a deputatului, care susţine că cei mici nu nu trebuie să simtă greutăţile vieţii. “La mulţi ani tuturor copiilor”, a transmis deputatul.

Copiii, invitaţi la Pompieri

Pompierii îi invită pe copii sâmbătă, între orele 10.00 – 13.00 la „Ziua Porţilor Deschise pentru Copii” eveniment organizat cu prilejul Zilei Internaţionale a Copilului. Evenimentul este organizat la sediile tuturor subunităţilor de pompieri, astfel că toţi cei care doresc să intre în culisele meseriei de salvator sunt aşteptaţi la sediile Detaşamentului Focşani, Secţiei Adjud, Staţiilor Panciu şi Vidra, cât şi la Punctul de Lucru Soveja. „Dorim să prezentăm copiilor, cât şi tuturor celor ne vor vizita ce înseamnă să fii pompier, care sunt riscurile şi satisfacţiile acestei meserii şi vom prezenta tehnica aflată în dotarea noastră”, au anunţat pompierii. Aceştia au mai dezvăluit că la activitate va participa şi Wolf, câinele lup special antrenat pentru misiuni de căutare şi salvare. (Ziarul de Vrancea)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.