Politică

Rezultele Bursei pentru Absolvenţi - 0 angajaţi

Ziarul de Vrancea
27 sep 2013 864 vizualizări
Bursa din acest început de toamnă nu a fost tocmai reuşită, niciun participant nu a reuşit să se încadreze pe loc

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, organizată ieri de AJOFM, a fost poate cea mai slabă dintre ultimele astfel de burse. Deşi au participat 422 de persoane în căutarea unui loc de muncă, din care peste jumătate erau absolvente ale unei forme de învăţămant sau alta, niciun vrancean nu a reuşit să se angajeze pe loc, aşa cum s-a mai întamplat cu multe alte ocazii. De asemenea, deşi angajaţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă au contactat nu mai puţin de 356 de angajatori, doar 21 dintre ei au venit în cele trei locaţii de desfăşurare a bursei (Focşani, Adjud, Vidra) să îşi prezinte oferta. În Focşani au venit 16 operatori economici care au ofertat 288 de joburi, în Adjud au fost prezenţi patru angajatori ce au ofertat 100 de locuri de muncă, în vreme ce la Vidra a fost un singur angajator care a listat şase locuri de muncă. Cu toate acestea, 81 de participanţi din toate cele trei localităţi au fost selectate în vederea încadrării.

Deţinuţii şi-au căutat de muncă

14 deţinuţi de la Penitenciarul Focşani au mers ieri la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, organizată în  Focşani. Aceştia mai au cel mult un an pană vor scăpa de închisoare şi au fost calificaţi în perioada detenţiei în meserii ca bucătar şi lucrător în cultura plantelor. „Pe lângă medierea directă în cadrul bursei între cererea şi oferta de locuri de muncă, dintre persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă şi angajatori, acţiunea urmăreşte: informarea privind egalitatea de şanse pe piaţa muncii; prezentarea cursurilor de calificare pe care le oferă AJOFM Vrancea pentru creşterea şanselor de ocupare a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, astfel încât acestea să-şi diversifice competenţele profesionale; prezentarea facilităţilor pe care le acordă serviciul public de ocupare a locurilor de muncă angajatorilor care încadrează  absolvenţi pe piaţa forţei de muncă. Această activitate contribuie la sprijinirea persoanelor private de libertate pentru care găsirea unui loc de muncă după ieşirea din penitenciar are un rol deosebit de important în vederea reintegrării sociale a acestora”, spune subcomisar de penitenciare Georgeta Gură, purtătorul de cuvant Penitenciarul Focşani. (R. MANOLACHE, S. TUDOSE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
danb, acum 3886 zile, 8 ore, 56 minute, 42 secunde
Angajatii or fi zero, dar cati bani au incasat firmele de catering ca sa le dea fursecuri la angajatii AJOFM, cat a incasat ala care a inchiriat locatiile, cat au incasat firmele de media care au citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.