Politică

Mesajul ministrului Educaţiei la începutul şcolii: “nu avem bani”

Iulia Crețu
16 sep 2013 842 vizualizări
Situaţia şcolilor romaneşti nu este una de nota 10. Nu a fost şi nici nu va fi, mai ales acum, în contextul în care Romania se străduieşte să facă paşi fermi de ieşise din criză. Faptul că Ministerul Educaţiei Naţionale n-are bani de microspoape, cretă sau de toalete civilizate a fost recunoscut de ministrul PSD al şcolilor, Remus Pricopie, într-un răspuns adresat deputatului PDL de Adjud, Florin Mihail Secară


Pricopie susţine că şcolile sunt în curtea primărilor şi acestea trebuie să găsească fonduri necesare. “Autorităţile locale/unităţile de învăţămant preuniversitar sunt administratorii clădirilor şi terenurilor în care îşi desfăşoară activitatea instituţiile de învăţămant preuniversitar de stat şi, în calitate de autoritate contractantă, poartă responsabilitatea contractării şi finanţării lucrărilor de investiţii şi de modernizare. Ministerul Educaţiei Naţionale, pentru a veni în sprijinul autorităţilor locale, în funcţie de sursele identificate, a finanţat punctual alocand în anii anteriori, prin hotărare de Guvern, fonduri, în completarea celor alocate de către consiliile locale pentru modernizarea şi dezvoltarea bazei materiale a instituţiilor de învăţămant preuniversitar de stat. În prezent, pentru încadrarea în bugetul anului 2013, aprobat de Parlament, Ministerul Educaţiei Naţionale nu are posibilităţi financiare de a susţine investiţii din unităţile de învăţămant preuniversitar”, a declarat Remus Pricopie, în încercarea de a trece corigenţa alocării banilor pentru educaţie. (I. CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.